自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

中午收工見到小巴,跑住去追,點知扑街…成個人趴咗落地!嗰刻個腦一片空白,一陣先識自己起番身,跟住有個男人上前問我有無事,又幫我執番無線耳機,我話唔該;然後我上咗小巴,司機話見我跌親等埋我先開車。
感恩檢查後,發覺右手踭只係擦傷流血,條腰有少少唔舒服可能chok親;我朋友話叫我聽朝留意下身體有無邊度痛,如果痛要去照下。
其實都好瘀,嗰度起碼有廿幾人睇住我追車pk

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

angelfan07 發表於 24-7-10 20:43
中午收工見到小巴,跑住去追,點知扑街…成個人趴咗落地!嗰刻個腦一片空白,一陣先識自己起番身,跟住有個 ...

下次唔洗急,坐唔到就下一架,唔好追車。

子爵府

回覆樓主:

最緊要人無事,其他都係小事啫

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

中午收工見到小巴,跑住去追,點知扑街…成個人趴咗落地!嗰刻個腦一片空白,一陣先識自己起番身,跟住有個 ...

中學。隔離班女仔追巴士跌傷盤骨。呃,用咗半年改咗。

水晶宮

我都試過…,膝頭哥及手損哂,Gore tex風褸都磨穿,上到車係咁喺度抹血。

大宅

回覆樓主:

追車pk呢啲事每日都在全港各個角落發生緊…好多班次少嘅車,miss咗就閒閒地等多20~30分鐘…眼見架車在眼前未走,追車都係條件反射正常反應!個人無乜大礙就ok…下次小心啲!

伯爵府

我同你經歷有d相似:話說有次買完外賣返到屋企樓下附近,見有人準備入大堂咪跑快d囉,點知跑左幾步p左係地下,兩邊膝頭損哂,右手拇指底厚肉位又腫又擦甩皮,成兩星期至完全好哂 !

依家唔敢跑太快,最多急步些少!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

保重!

伯爵府

介到就介啦,當上左一課,以後都避免太心急,例如過馬路等

水晶宮

2024年龍年勳章

司機都算係咁,你下次唔好追車了,好危險,搭下一架囉。跟住幾日會周身痛同埋菠蘿蓋應該會瘀,好好護理,早日康復
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

珍珠宮

人冇事就好,下次唔好追喇

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章

希望你快啲好返晒

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

無面事小
最緊要人無事
祝你快d好返

子爵府

虎到金來勳章

聽到都痛,下次唔好再追啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

好彩冇乜大礙
已經多年冇追巴士
除咗驚PK
仲係好鬼索氣

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

慢活

珍珠宮

回覆樓主:

算好彩了 我覺得入中年跌親都比後生時嚴重
可能反應慢咗

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

我未試過PK,但會我提住自己咪追車,跌一跌可以好傷,加上年紀大,更加要小心

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

Rita 發表於 24-7-10 21:03
司機都算係咁,你下次唔好追車了,好危險,搭下一架囉。跟住幾日會周身痛同埋菠蘿蓋應該會瘀,好好護理, ...

我依家都覺得開始手掌/頸/腰都有d痛,啱啱食咗必理痛+胃藥+非類固醇消炎止痛藥+服他靈藥膏搽頸和腰,希望聽朝冇事!

公爵府

回覆樓主:

屋企有長者因為追車pk咗喺地下, 跟住變咗全身癱瘓, 做完手術都係手腳唔郁得,跟住就要入老人院過埋下半世。除咗佢自己辛苦,佢老伴因為日日去老人院探佢,健康亦隨之變差。
自此呢件事, 我就老大都唔追車

ccysj01    發表於 24-7-10 21:20

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊