自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

不如大家講下俾老板叫過做啲咩騎呢野?

我以前俾老板叫過我洗金魚缸...:;pppp:

禁止訪問

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

嗰個唔係大老闆,只係我舊上司,
夠膽死試過叫我幫佢做功課,但我話咁唔得架喎。

別墅

我都試過...

原帖由 lyhv 於 09-6-19 14:52 發表

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

my case is that not my boss..my senior officer told me to prepare a speech over the phone for next day's morning briefing, in front of the big big boss...i didnt want to help but no choice...

別墅

幫上司個仔做模型交功課......仲攞埋A添...

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

講個經典騎呢野俾你地聽...話說我曾經做過一間公司, 個老板鍾意用鉛筆頭liu耳仔! 卒之有一日, 支鉛筆頭舊擦子膠甩左入佢隻耳仔入面, 佢自己搞極都liu唔番出黎, 最尾無辦法只好叫秘書小姐入去幫佢liu, 瘀爆....笑到我地死....

子爵府

* 買左bra, 叫個同事去佢買果間shop幫佢拎返公司....
* 買sock
* 買奶茶
* 所有佢全家既c人野 (訂机票算事小, 但成日訂完又改, 改完再改, 好多時到出發前一日都重改緊)
* 去完名店掃貨, 唸唸下都係5啱用, 可以叫同事幫佢去退貨, 但人地本身不設退貨, 搞到個同事要抓爛塊面, 先可以將比左既錢, 換晒做cash coupon

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

舊上司,唔係老闆
帶咗個~2歲既仔返公司叫我幫佢湊/帶去商場玩
識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

del

THE CORDS ARE NEVER REALLY CUT.

侯爵府

原帖由 lyhv 於 09-6-19 14:52 發表

我都試過呀..仲洗左成年呀
個個星期6都要洗,好辛苦
不過之後年尾佢加左我4位數字既人工,
我先冇咁慶.因為係風水魚,今年已經唔洗再擺,
我可以免疫喇

男爵府

以前無麥麥送,食完lunch我會叫條o靚幫我買雪糕新地

.
.
.
如果溶咗我唔俾錢
THE CORDS ARE NEVER REALLY CUT.

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

1.幫他的子女打cv,用來 in 中小學.
2.幫他的家庭相用photoshop執靚d.,等佢拎去晒相

另外,有個女同事想幫老公做點銀行事務,搵個男同事扮佢老公聽電話,好好笑.....

男爵府

細個D做跟客時

唔係老細,係個客,肥師奶嚟嘅

叫我陪佢去買底衫褲,仲著俾我睇,問我好無睇 (佢d肉bit晒出黎我仲要話好好睇,好襯,唉)
一時又話當我係佢個女,佢要買衫俾佢個女叫我試俾佢睇,變咗barbie. (但係佢個女大我起碼5個碼,試條命咩):-|

大宅

好媽媽勳章

以前有個老闆試過叫我幫佢個細女(3-4歲)塗指甲油,有一只手指整花咗,又要再塗過,塗咗幾粒鍾,超無聊

珍珠宮

原帖由 samrtguy 於 09-6-19 15:39 發表
1.幫他的子女打cv,用來 in 中小學.
2.幫他的家庭相用photoshop執靚d.,等佢拎去晒相

另外,有個女同事想幫老公做點銀行事務,搵個男同事扮佢老公聽電話,好好笑..... ...

你話我呀?

別墅

睇怕冇人夠我哋公司"騎呢", 之前老細有帶狗返公司, 我哋全公司人要負責執隻狗嘅大小二便. 依家冇帶先唔駛執!
[size=small]Cammy

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 hellomiffy 於 09-6-19 15:52 發表

你話我呀?

大宅

幫我個死人經理買絲襪
BB保你大  皇帝仔BB

首頁

尾頁

跳至