嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

現在bb九個月,細碼b(7.95kg),食森永細仔...
食和光堂大仔長肉嗎?或哪一隻奶粉較好?

大宅

可以食惠氏呀~~ 好多媽咪都話食惠氏會好長肉ga~~
2個就夠晒數...

禁止訪問

侯爵府

其實真係唔好因為佢係細碼 b 而同佢轉所謂 "肥仔" 奶粉...
個人 case, 阿仔由細都大都食轉 welth, 但佢都係唔肥既 b, 後尾轉咗和光堂, 反而覺得佢腸胃好咗, 但都係唔肥果種

朋友 - 佢小朋友由細都大都食豆奶, 但佢係米之連 bb, 好大隻, 肥肥白白

其實 bb 肥 or 唔肥係睇個人吸收, 個人覺得唔太關奶粉事, 因為每隻 9 粉, 而家成份都係咁上下架啦...
最緊要 bb 健康

子爵府

我個B就食和光堂大仔,超重,我唸個個B唔同.....
原帖由 Saladma 於 09-6-19 17:36 發表

大宅

現在食緊細仔森永,將會轉大仔,所以諗緊想試下和光堂大仔,我個仔不是日日有大大...

anyway, thank you all mom.

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 Saladma 於 09-6-19 17:36 發表

我個bb 同妳個bb 差不多
不過而家係10個月大
體重同妳個bb 咁上下
又係食森永細仔
而家食緊森永大仔
其實bb 長唔長肉多數因應bb 本身吸唔吸收
最重要係健康
所以, 我開頭都有妳既諗頭
想同佢轉奶粉
不過, 見佢食森永各樣都ok
所以大仔照食番森永囉!!!

首頁