想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

其實有冇著床後徵狀???
我試過有兩,三日乳頭痛,之前未試過咁,但係真係只係痛兩,三日,個肚就痛咗4至5日到la,都唔知點解會咁????

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

有人可能會:
1. 少少陰痛
2. 有1,2滴啡血
3. 胸漲

有人可能乜徵症都無~

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

乜原來會有徵狀的?
我呢2日右邊胸都扯住痛
唔知係咪...
哈哈 發夢無甘早呀我

複式洋房

原帖由 yellow 於 09-6-20 12:35 發表
我試過有兩,三日乳頭痛,之前未試過咁,但係真係只係痛兩,三日,個肚就痛咗4至5日到la,都唔知點解會咁????

我嘅情況:
放胎第10日(出現時間同自然懷孕有不同)有著床血(每日$5份量,共3日)
有腹痛
明顯有胃氣/個胃「拿」住痛
但冇胸脹/乳頭痛

大宅

子宮左右扯扯下算唔算???

大宅

原帖由 yellow 於 09-6-20 12:35 發表

我尋日仲有少少血呀,係去小便o個時係紙巾到睇到有,大約係1蚊咁o既面積,今日係排卵後大約第11日,但係用紅d好似得水印至淺線之間....

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 yellow 於 09-6-22 22:12 發表

我尋日仲有少少血呀,係去小便o個時係紙巾到睇到有,大約係1蚊咁o既面積,今日係排卵後大約第11日,但係用紅d好似得水印至淺線之間....

可以睇埋聽日.

瑪瑙宮

原帖由 月師奶 於 09-6-22 14:54 發表
子宮左右扯扯下算唔算???

有d 人話有.

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 yellow 於 09-6-22 22:12 發表

借問聲紅D都可以驗孕??

好想知~~ thx
---生命無價,請支持領養---

瑪瑙宮

原帖由 meko~ 於 09-6-23 00:14 發表

借問聲紅D都可以驗孕??

好想知~~ thx

可以, 係排卵後 第12日, 排卵條下線係越黎越深粗, 有 80-90% 以上, 就有機會係 bingo. 可以再搵驗孕條 / 棒再 double check

大宅

原帖由 miffymiffy 於 09-6-22 22:50 發表

可以睇埋聽日.

MIFFYMIFFY,今日用紅dcheck,條線有深色咗,用綠d,有條好淺o既水印線(不過我冇用晨尿check)..其實原來今日先係排卵後day 11

大宅

我有 lee d 徵症? 即係點???/乜野叫做 著床後徵狀???

原帖由 miffymiffy 於 09-6-20 12:43 發表
有人可能會:
1. 少少陰痛
2. 有1,2滴啡血
3. 胸漲

有人可能乜徵症都無~

瑪瑙宮

原帖由 yellow 於 09-6-23 15:50 發表

MIFFYMIFFY,今日用紅dcheck,條線有深色咗,用綠d,有條好淺o既水印線(不過我冇用晨尿check)..其實原來今日先係排卵後day 11

咁你聽日記得用晨尿 + 紅D + 綠D 一齊驗. (記得浸完, 分開平放) .... 之後影埋相

祝BINGO

瑪瑙宮

原帖由 isaacim 於 09-6-23 15:58 發表
我有 lee d 徵症? 即係點???/乜野叫做 著床後徵狀???

你仲有幾多日M期?

有時徵症呢D野.. 可能係心理作用者

大宅

請問排卵后12check 是不是深粗之後第12日,還是要再加多2日先check 到的呢?因爲深粗是指24-48小時内排卵嘛,是嗎?

等待check bingo 中間的日子,紅d是不是會逐漸加深呢?定還是突然變深呢?

今個月深粗的日子有兩日,平時是1日的,有沒有什麽問題的?會不會影響了dodo 的日子?

原帖由 miffymiffy 於 09-6-23 07:34 發表

可以, 係排卵後 第12日, 排卵條下線係越黎越深粗, 有 80-90% 以上, 就有機會係 bingo. 可以再搵驗孕條 / 棒再 double check

瑪瑙宮

原帖由 bravokooki 於 09-6-23 18:06 發表
請問排卵后12日check , 是不是深粗之後第12日,還是要再加多2日先check 到的呢?因爲深粗是指24-48小時内排卵嘛,是嗎?

等待check bingo 中間的日子,紅d是不是會逐漸加深呢?定還是突然變深呢?

今個月深粗的日子有兩日,平時是 ...

1. 是深粗後第12日, 即 1/6 深粗 , 13/6 可以check bingo.

2. 係~ 約 第10日開始 , 紅d 會越黎越深粗.

3. 無關係的, 有人有3日深粗, 只要第1 及 第3日 都 dodo 就可以 . 穩鎮 d 就第5日 都 dodo 埋. (即如 1/6 深粗, 可 以 1/6 + 3/6 dodo 或 5/6 多1日dodo)

洋房

原帖由 miffymiffy 於 09-6-23 22:04 發表

1. 是深粗後第12日, 即 1/6 深粗 , 13/6 可以check bingo.

3. 無關係的, 有人有3日深粗, 只要第1 及 第3日 都 dodo 就可以 . 穩鎮 d 就第5日 都 dodo 埋. (即 ...

HIHI miffy,

我都想知, 我在計算排卵上有冇錯呀? 因為我已經失敗左四個週期, 希望今個週期可以成功, 唉...真係好灰心呀, 老公叫我唔洗咁care, 雖然佢咁講, 但係我都知佢都好想做爸爸.
我每個週期, 都只係在深粗的第一日及第二日dodo, 係咪好似你以上所講, 要在深粗的1st, 3rd 及5th日dodo, 機會先大d呀?

大宅

Thank you miffymiffy。 等我第十天就check check 縣,是不是都要有80%左右才有機?

原帖由 miffymiffy 於 09-6-23 22:04 發表

3. 無關係的, 有人有3日深粗, 只要第1 及 第3日 都 dodo 就可以 . 穩鎮 d 就第5日 都 dodo 埋. (即 ...

瑪瑙宮

原帖由 bravokooki 於 09-6-24 12:30 發表
Thank you miffymiffy。 等我第十天就check check 縣,是不是都要有80%左右才有機?

約第10-12日有 80%左右深粗先有機

祝早孕.

瑪瑙宮

原帖由 kk26 於 09-6-24 00:01 發表

HIHI miffy,

我都想知, 我在計算排卵上有冇錯呀? 因為我已經失敗左四個週期, 希望今個週期可以成功, 唉...真係好灰心呀, 老公叫我唔洗咁care, 雖然佢咁講, 但係我都知佢都好想做爸爸.
我每個週期, 都只係在深粗的 ...

你可以係深粗第1日, 第3 日DODO. 另或者配合睇分泌~

首頁

尾頁

跳至