論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

工人完約, 我打算機票折現, 我以為只須負責 hk 到馬尼拉機票, but 佢話馬尼拉到佢家鄉
(Laoag)個程的機票錢我都要負責.
其實我上網 check cebu airlines, 呢程都只係 php1,097.- 即係 hk$200唔使, 豪比佢都無所謂, 只係想知究竟係咪我之前攪錯左, 唔知有無人可解答我呢?謝謝!

別墅

我岩岩同工人先'終於'傾完..
而家比cash $870(機票)+350(稅)+300(駁腳車錢)=1520 'pun'佢走..拗左成個weeks了..最後..比起直航慳了700左右
原帖由 hy_chan 於 09-6-24 00:05 發表
工人完約, 我打算機票折現, 我以為只須負責 hk 到馬尼拉機票, but 佢話馬尼拉到佢家鄉
其實我上網 check cebu airlines, 呢程都只係 php1,097.- 即係 hk$200唔使, 豪比佢都無所謂, ...

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 hy_chan 於 09-6-24 00:05 發表
其實我上網 check cebu airlines, 呢程都只係 php1,097.- 即係 hk$200唔使, 豪比佢都無所謂, ...

要嫁, 不如咁講啦, 若果你真係買ticket比工人番家鄉, 你係需要買1張ticket番馬尼拉, 然後番Laoag個程, 工人可以搭車/船番到屋企既, 咁呢程你係可以補番$100/day比佢既, 咁通常$200路費就一定番到自己屋企, 而家你只係將ticket轉咗比錢, 咁個$200路費你都係要比架, 有d人轉內陸機仲貴啦, 慳就係慳dd錢, 所以你都係有so架....
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

別墅

謝謝回覆! 已傾好比 hk$1,000.- 佢作為機票 $$

首頁

尾頁

跳至