想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

朋友介紹去咗深圳福田中醫院一位當地超出名的中醫師,day7睇叫我照陰超:左边卵泡15x10mm,內膜6mm,中醫話幾好,當日無開藥,叫我day12再照,今次照有21x15mm,內膜厚9mm,但中醫話晤够大、晤够厚喎,叫我day14早上才dodo喎,再叫我今個月晤得,下個月第14和16天dodo,其它時間不用喎,真啲嗎?但有開名貴藥材過我煲,我俾晒以前的所有化驗結果去俾醫師睇,抗精子抗體參考值150或以下,但我有183,但醫師話我本人無問題,好小事,只係時間問題和要放開心情,我用紅d check己有深線,我晤理三七廿一昨晚第12天已dodo咗,我之前上網啲姐妹講過晤係卵泡超過20就過老咩?多謝各位睇我文章!希望有時間啲話可以回答我問題,謝謝!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 maggiewan 於 09-6-26 07:25 發表
朋友介紹去咗深圳福田中醫院一位當地超出名的中醫師,day7睇叫我照陰超:左边卵泡15x10mm,內膜6mm,中醫話幾好,當日無開藥,叫我day12再照,今次照有21x15mm,內膜厚9mm,但中醫話晤够大、晤够厚喎,叫我day14早上才dodo喎,再叫我今個月 ...

理想既蛋size 係 18-22MM. 你 day 12有深粗, day 12dodo左, 最好day 14 都dodo

伯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

原帖由 maggiewan 於 09-6-26 07:25 發表
朋友介紹去咗深圳福田中醫院一位當地超出名的中醫師,day7睇叫我照陰超:左边卵泡15x10mm,內膜6mm,中醫話幾好,當日無開藥,叫我day12再照,今次照有21x15mm,內膜厚9mm,但中醫話晤够大、晤够厚喎,叫我day14早上才dodo喎,再叫我今個月 ...

請問你睇邊位啊,係唔係姓張架?

男爵府

畀面勳章

深圳福田中醫院?去咁遠睇,好好ga?

複式洋房

係呀!張瑞友,佢睇不育不孕好出名,當地朋友介紹的,我就第一次睇佢,希望成功啦!佢開啲藥都好名貴,當然價錢都好貴,佢知我香港來晤方便走來走去開咗兩個月藥俾我叫我day14和16才dodo喎,您話會晤會太遲do,啲卵走晒架? 我今日第13日check己得返一絛線啦,係未排咗卵呀?你呢?都係睇佢?佢得晤得呢?多謝您回答我問題!
原帖由 fyyjott 於 09-6-26 16:51 發表

請問你睇邊位啊,係唔係姓張架?

複式洋房

miffymiffy多謝您回覆我,我總有啲晤明:醫師叫我day14早才dodo,請問會晤會太遲do?我見day12已有深線就do咗先,到day13條線己得返一條,我係晤係排咗卵呀?謝謝!
原帖由 miffymiffy 於 09-6-26 16:46 發表

理想既蛋size 係 18-22MM. 你 day 12有深粗, day 12dodo左, 最好day 14 都dodo

複式洋房

係架,真係好遠呀,佢出名吖!希望成功啦!

其實我有一段時間已放棄了!但見我隻佬見人地bb時兩眼發光個樣!唉!我都晤想以後才後悔莫及當日無盡力到,其實醫師話我都無事,又生過,可能我太緊張了!
原帖由 波兒 於 09-6-26 16:52 發表
深圳福田中醫院?去咁遠睇,好好ga?

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

唔知啱唔啱,不過聽見醫生同我度蛋蛋size時,佢讀2個數之後會除番2的,即係,如你是21x15,你的蛋蛋即係只有18。咁,係緊緊夠大。當然20就好d囉……
至於你說是不是排左,你day14會唔會再去照呀﹖睇下排左未呢﹖因為紅d有線係24-48小時內排。所以佢叫你day 12的2天後dodo,亦有可能是剛排卵的時候。

男爵府

畀面勳章

咁你睇佢收幾$$,照卵收幾多$$?你隔幾耐上去呀?
原帖由 maggiewan 於 09-6-26 17:55 發表
係架,真係好遠呀,佢出名吖!希望成功啦!

其實我有一段時間已放棄了!但見我隻佬見人地bb時兩眼發光個樣!唉!我都晤想以後才後悔莫及當日無盡力到,其實醫師話我都無事,又生過,可能我太緊張了! ...

伯爵府

My chinese dr. also asks me to do this test. But day 12 is Sunday, so I will do it on Mon (day 13). Does it matter if the test is done on day 13?

伯爵府

Also the one referred by chinese dr. is not 陰超, it's just ultra-sound on belly (drink lot lot water). Is this accuarate (because the fee is not cheap, $600)?

If not accuarate, I rather go to do 陰超 by my western dr.

Pls advise.

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 maggiewan 於 09-6-26 17:41 發表
miffymiffy多謝您回覆我,我總有啲晤明:醫師叫我day14早才dodo,請問會晤會太遲do?我見day12已有深線就do咗先,到day13條線己得返一條,我係晤係排咗卵呀?謝謝! ...

因 day 12 係深粗, 有深粗表示將於24-48小時內排卵.

你 DAY 12 DODO左, 最好 day 14 都dodo 多一次.

祝成功

複式洋房

我每次照都係day12前做,不過做陰超准啲,做b超要飲好多水,太辛苦啦!
原帖由 zxzx 於 09-6-26 22:18 發表
My chinese dr. also asks me to do this test. But day 12 is Sunday, so I will do it on Mon (day 13). Does it matter if the test is done on day 13?

複式洋房

今個月啲藥我自己有5包藥、飲10天共$400元、c6飲藥粉$600、下個月啲藥大約$900飲半個月、照卵2次陰超共$160、e生通常叫人半個月去一次。
原帖由 波兒 於 09-6-26 21:32 發表
咁你睇佢收幾$$,照卵收幾多$$?你隔幾耐上去呀?

複式洋房

miffymiffy好多謝您回應!!!
明早我會努力加油!
如成功飲茶我嘅!
原帖由 miffymiffy 於 09-6-26 22:33 發表

因 day 12 係深粗, 有深粗表示將於24-48小時內排卵.

你 DAY 12 DODO左, 最好 day 14 都dodo 多一次.

祝成功

首頁

尾頁

跳至