自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

我姐姐剛剛收到公屋分配通知 , 分左去葵涌麗瑤邨貴瑤樓 , 因為我地一家人都唔熟哩個屋邨的情況 , 想請問大家 , 知唔知D樓係唔係好舊 , 入面的間格係點 , 最近邊個地鐵站 , 附近配套設施多唔多 , 治安又如何 , 係喇 , 我姐姐月租要俾1,224蚊 , 知唔知大概有幾多呎 , 希望有人可以幫我解決到哩D問題 , 謝謝 !!!
雖然我們不能左右天氣 , 但是可以改變自己的心情 !

大宅

好媽媽勳章

請問有人幫到手嗎
雖然我們不能左右天氣 , 但是可以改變自己的心情 !

水晶宮

麗瑤邨都有成三十年咯..以前我又係住貴瑤樓..樓下就係巴士總站..幾方便..最近果個地鐵站係荔景..有小巴同巴士途經..無問格架..四四方方自己鍾意點間就點間..治安果陣就幾好..而家唔知....
原帖由 tszkiuma 於 09-7-3 13:27 發表
我姐姐剛剛收到公屋分配通知 , 分左去葵涌麗瑤邨貴瑤樓 , 因為我地一家人都唔熟哩個屋邨的情況 , 想請問大家 , 知唔知D樓係唔係好舊 , 入面的間格係點 , 最近邊個地鐵站 , 附近配套設施多唔多 , 治安又如何 , 係喇 , ...
今夕吾軀歸故土  他朝君體也相同

大宅

我前99都仲住緊果度,起碼有30幾年喇,,#字型屋,,,我以前都住過,,治安都ok嘅,,貴瑤樓樓下有巴士站,,有45去九龍城,,有46去佐敦,,有30去荃灣,,有265m去天水圍,,有小巴去美孚,荔景,荃灣同埋葵芳,,好似仲有架紅VAN去青山公路,,交通好方便,,留下有百街,,7-11,,有間茶餐廳,,士多同埋有個細細地嘅街市,,,最近嘅港鐵站係荔景同葵芳,,我以前成日都行去葵芳港鐵站架,,10分鐘左右喇,,

首頁

尾頁

跳至