單親天地

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

我既感覺反而自從舊年離開咗個諗住食軟飯既賤人,回復單身之後,一切又回復到只有我同我家人既世界,當然而家多咗個家庭成員---我隻臭豬...

事隔就快一整年,叫我去拍返拖我唔習慣...可能我比較享受自由既感覺呱...

珍珠宮

原帖由 AhiruNoPekkle 於 09-7-6 17:47 發表
其實有時一個人真係覺得好孤單同寂寞,
雖然每日都巳經用咗好多時間返工,
但一靜落嚟, 個感覺又再出現,
唔知幾時先可以揾到個可以付託終生的人呢?
係咪要揾個對自己好的人真係咁難呢?? ...

真係難嫁, 又要大家都接受到大家既過去, 仲要面對好多野,
如果講到要一齊生活仲要兼顧好多野~

子爵府

原帖由 AhiruNoPekkle 於 6-7-2009 17:47 發表

搵個對自己好應該吾難,最難係搵個"懂得"愛你嘅人!
死啦....我覺得自己無呢種孤單感覺,我係咪有問題呢? 定係我太ENJOY單身?

子爵府

人大左經歷多左,拍拖要求同感覺巳經同18,22好唔同,有時係會好寂寞想找個人傾訴,分擔都無,但我會想能夠過著平凡乏味的生活是另一種幸福亦不會有再有人牽制到自己情緒

子爵府

須有時會孤單....但全程心安

複式洋房

好怕! 亦都唔敢再去祈望會唔會及幾時會揾到一個"懂得"愛我ge 人. 好累!好傷!

子爵府

原帖由 cowgirlmama0 於 7-7-2009 18:20 發表
好怕! 亦都唔敢再去祈望會唔會及幾時會揾到一個"懂得"愛我ge 人. 好累!好傷!

吾好咁諗啦,上天好公平嘅,我成日諗.....或者呢D係一種磨練呢,到你都"懂得"咩叫愛(我覺得自己仲未識,因為一路都係被愛),個天可能就會比你遇到呢個人架喇!而家最好就係糾正自己過去,修身修心,正面績極去迎接將來;世界咁美好,開心過每一天吧!

複式洋房

原帖由 wife 於 09-7-8 01:07 發表

吾好咁諗啦,上天好公平嘅,我成日諗.....或者呢D係一種磨練呢,到你都"懂得"咩叫愛(我覺得自己仲未識,因為一路都係被愛),個天可能就會比你遇到呢個人架喇!而家最好就係糾正自己過去,修身修心,正面績極去迎接將來;世 ...

希望吧! 謝謝妳!

男爵府

我有兩個仔 陪我 我等佢地大個同我傾計嫁 (為有咁諗)

子爵府

其實我不相信有公平,但會欣然接受上天安排,或許總會有它的理由
原帖由 wife 於 09-7-8 01:07 發表

吾好咁諗啦,上天好公平嘅,我成日諗.....或者呢D係一種磨練呢,到你都"懂得"咩叫愛(我覺得自己仲未識,因為一路都係被愛),個天可能就會比你遇到呢個人架喇!而家最好就係糾正自己過去,修身修心,正面績極去迎接將來;世 ...

禁止發言

未有咁ger感覺....

大宅

好媽媽勳章

當夜闌人靜時就最感到弧單和寂寞,總會想到當有一天仔女都有自己的生活和家庭時,就會剩下自己一個,所以有時侯都好想可以找到一個人可以陪自己終老。

大宅

re

有時都好悶, 有好朋友叫我去找一個, 但我覺得唔好強求,
好多東西不是要擁有, 其實我有一個仔仔,我已經很開心,
他給我好多快樂, 我知仔仔會大個仔,有佢的天地, 所以希望努力工作, 我退休時可以到處旅行.

複式洋房

我都有呢種諗法架。

原帖由 豬仔珊 於 09-7-8 19:40 發表
當夜闌人靜時就最感到弧單和寂寞,總會想到當有一天仔女都有自己的生活和家庭時,就會剩下自己一個,所以有時侯都好想可以找到一個人可以陪自己終老。 ...

男爵府

很心痛, 找一個人終老, 是否奢求, 是否妄想...

公爵府

hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章

原帖由 AhiruNoPekkle 於 09-7-6 17:47 發表

我也曾經有這種感覺....頭幾年好辛苦.....好容易喊.....但這感覺隨著時間的過去而慢慢消失!

現在雖然一個人, 但我好enjoy同女兒共聚的日子!

我明白當女兒漸漸長大成人的時候, 另一種感覺又會出現!

對我來說又是另外一個學習的階段!

每個人在不同的時刻都會有不同的經歷, 我會靠著 神憑著信心渡過!!

大宅

我同個c6分開咗2年幾, 反而好享受現在單親生活, 如果要再找另一半可能仲唔習慣, e+同囡囡過得好開心, 孤唔孤單係睇你自己點諗.....大家加油!

珍珠宮

原帖由 conly 於 09-7-22 11:24 AM 發表
我同個c6分開咗2年幾, 反而好享受現在單親生活, 如果要再找另一半可能仲唔習慣, e+同囡囡過得好開心, 孤唔孤單係睇你自己點諗.....大家加油!

e+同囡囡過得好開心, 孤唔孤單係睇你自己點諗.....大家加油!

這一句我絕對贊成!!!
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

首頁

尾頁

跳至