在職全職

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問大家生完BB之後有冇腰痛? 係順產+
都已經1年啦, 現在久唔久就腰痛,M之後更是...
有冇好方法治療呢?
or eat something for improvement???
因都係30歲就腰痛到幾時....
苦....

別墅

我生完6年la, 開刀, 到而家都唔可以瞓多6個hrs, 因為一瞓得多, 條腰痛到嘔.

原帖由 cat_ikwok 於 09-7-9 09:42 發表
有冇好方法治療呢?
or eat something for improvement???
苦.... ...

男爵府

我都係未夠30歲, 我未生前頸椎間有d問題, 陀住盈盈開始腰同膝頭都有時痛, 都家下都係, 一休息唔夠就會咁, 我平時都飲好多奶, 間唔間中都食下花膠, 不過都係咁。

複式洋房

我呀女都2歲半啦..開刀的.
到現在都腰痛...有時會轉身都轉不到呀!
我個中e 好好架...不過貴...要200一次未計藥錢....仲要連續看才有效....
無法啦唯有痛死才去看2次囉

大宅

原來咁多人都係咁, 我都係, 已經差唔多 4 年啦, 唔可以企得太耐, 企得耐, 條腰好倦, 酸酸痛痛咁

男爵府

我係順產架, 但都唔知點解條腰都係咁…..
原帖由 lro14sheung 於 09-7-9 12:49 發表
我呀女都2歲半啦..開刀的.
到現在都腰痛...有時會轉身都轉不到呀!
我個中e 好好架...不過貴...要200一次未計藥錢....仲要連續看才有效....
無法啦唯有痛死才去看2次囉 ...

男爵府

原來咁多人都係咁, 我都係丫, 還以為自己有病

複式洋房

我亦剛剛自然生左2個月啦, 腰已很倦啦.企唔到奈
原帖由 irenelwl 於 09-7-10 20:13 發表
原來咁多人都係咁, 我都係丫, 還以為自己有病

複式洋房

原帖由 cat_ikwok 於 9/7/2009 09:42 發表
有冇好方法治療呢?
苦.... ...

我兩個都係順產, so far 到而家都無腰痛, 尤其是生完第二個, 由於坐月要自己湊夜晚, 初初幫bb換完片真係痛到顛, 後尾話比亞媽聽, 媽咪即刻煲杜仲+豬尾骨, 又真係ok喎, 媽咪話原來我第一胎都又煲比我飲!!!

複式洋房

多謝你提供的食譜, 我會試吓+
現在玩番yoga, 希望有改善啦
thanks

原帖由 CCMamiMami 於 09-7-10 23:15 發表

我兩個都係順產, so far 到而家都無腰痛, 尤其是生完第二個, 由於坐月要自己湊夜晚, 初初幫bb換完片真係痛到顛, 後尾話比亞媽聽, 媽咪即刻煲杜仲+豬尾骨, 又真係ok喎, 媽咪話原來我第一胎都又煲比我飲!!! ...

大宅

我以前陀第一個時玩yoga, 條腰唔痛, 到陀第二個冇玩, 條腰+全身痛到依家, 唔知係唔係冇做運動呢? 我二個都係順產但腰痛分別好大.

首頁

尾頁

跳至