自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日我同個女搭扶手電梯個時,
由扶手電梯行落地個時, 聽到"卡啦"一聲,
望一望冇野就不以無意,
但我搭巴士抱住個女既時候, 發覺對鞋冇左一甩,
好在小朋友沒有受傷,
敬請各位媽咪留意.
本身我個女唔係企邊既, 亦冇"郁郁貢"
(地點係青衣城)

p.s. 對有賣crocs既媽咪講聲唔好意思, 我唔係想打爛你地既飯碗, 只係對事, 唔係對crocs既貨品~

男爵府

著呢對鞋真係要好小心架.不過佢又真係好方便.我每一次搭電梯都會睇一睇個仔隻腳仔有無放得太埋D邊架.因為佢地係膠鞋比較痴側邊既野.但係落雨會好好.因為佢地唔'扇'.所以自己要小心啦.
我都係又一城見過個小朋友著呢對鞋比電梯夾住左架.
[img align=right]http://mud.mm-a7.yimg.com/image/3857997831[/img]

大宅

之前都有媽媽 post 過, 又係話搭扶手電梯好容易整爛對鞋, 大家要小心呀.
老公 + 仔仔 = 我一生的成就

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 醒目開學勳章

好恐怖呀.....我都係成日去青衣城架......好在你女女無事啊~.........我岩岩先襯運動家sale $98一對買左比仔仔著....好在我都唔係比佢粗著...我原意係比佢著去沙灘玩既~

水晶宮

好媽媽勳章

樓主你張相太大..睇唔晒....

好彩小朋友冇事咋...我地一家4口一人一對,不過著住佢上落扶手電梯時一定份外小心,因為呢幾年都好多夾腳o既新聞,只要企o既位置中間d,唔好咁邊都冇問題o既....
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

大宅

因為之前類似既意外我都知道, 我原以為係係電梯邊度出意外, 原來唔知咩原因都會發生意外既.....@@

拿拿林等我去買左對涼鞋, 有護"足爭"...
爛左對鞋唔緊要,不過冇受傷真係要
THANKS GOD~!

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

嘩.......好彩無整到小朋友隻腳...
估唔到...咁樣....叫個囡小心d先得mouth:
thx

大宅

畀面勳章 親子達人勳章

囝囝之前有一對, 不過宜家唔啱啦, 重諗緊買唔買, 真係要好好考慮先得啦

別墅

吾明企中間都出事 , 點解 only

小朋友先有事呢

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

有留意開cross好易整親,所以買左但會小心。多謝樓主提點

洋房

唔明點解會出事?

公爵府

似乎企得太後, 近後面條邊位是嗎?

大宅

本身唔係企邊位, 都唔明做咩會出事....@@

珍珠宮

嘩, 好在小朋友無事

男爵府

多口問問...正版同老返d鞋既膠係咪有唔同????咁大家知唔知出事既多數係正版or老返?不過thx樓主...我2個仔都有....我會留心留心....

珍珠宮

多謝樓主的提醒!!!我都會留意囡囡的。

好彩你小朋友無事咋...
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

別墅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

thx god your daughter doesnt hurt!

大宅

其實無分正唔正辦, 因為呢隻膠係比較容易"啜"住, 所以有時行路都會容易仆親. 咁電梯邊多數有個膠位, 咁膠與膠互相磨擦下, 就好容易比電梯條膠邊啜住喇.

大宅

我個對係正版黎既,
著佢個時, 個女都會比較易跌倒~

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

老番d膠好臭架

首頁

尾頁

跳至