自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

最近買左2 pack 各5支油既物體,
據說係入油前倒落油缸到,
咁佢就有d咩清潔,提升既效能..
話入左5分鐘就已經知道架車既性能好左..
最重要係標明同樣既油量..但可以行多100公里

就以上幾樣咁荀既嘢,我就決定買2pack黎試下..
每pack$35/5支, 每次用1支,為返起都係7蚊支..
7蚊支油仔,可以幫架車行多100公里..真係好吸引

試左2支,第1支係入爆油之後d貨先到,
咁唔理,照倒入油缸,個一缸油由於冇mark到幾多公里..
所以只可以睇下用左佢架車係唔係好踩同好力左..
經過我/老公/細佬各自揸過既意見後,大家都覺得架車係好力左!!反應快左!!!

今次用左第2支啦,入油前就倒支嘢落去,
今次架車依然咁好踩,咁好力,
最緊要係..今次真係可以行多100公里...

我架車平時一缸油行400公里,
但今次行到460公里先著燈..
照計仲有50公里可以行...
姐係足足比以前行多110公里....

呢d咁荀既嘢...真係唔分享唔得....

不過,我到而家都唔係好識計條數,到抵1支幫我慳到幾多錢...

公爵府

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

每次入油前都要加呢支野架?
原帖由 cathycheng131 於 09-7-11 20:38 發表
最近買左2 pack 各5支油既物體,
據說係入油前倒落油缸到,
咁佢就有d咩清潔,提升既效能..
話入左5分鐘就已經知道架車既性能好左..
最重要係標明同樣既油量..但可以行多100公里

就以上幾樣咁荀既嘢,我就決定買2pack黎 ...

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

請問是什麼, 可否PM比我, 我都想買

男爵府

原帖由 chilleylok 於 09-7-11 20:45 發表
每次入油前都要加呢支野架?

每次都要入..我入左2次~~
每次入油前,就倒落去油缸...

男爵府

原帖由 awah112 於 09-7-11 20:52 發表

約慳到25%既錢,100蚊平咗25蚊。

咁平左好多啊...平左$162.5

男爵府

原帖由 awah112 於 09-7-11 20:48 發表
好多人都會用,可以清引擎內既污糟嘢,所以會提升效能。

揸左咁多年車,完全冇fd介紹呢d嘢比我..

珍珠宮

好媽媽勳章

神油?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

有d咁既野架 唔講真係唔知...不過我部車..一次入200蚊(好似9個幾定8個幾1L)...可以行2個week啦..主要接送返放學..同weekend去街

禁止訪問

男爵府

原帖由 maggie1112 於 09-7-11 20:52 發表
請問是什麼, 可否PM比我, 我都想買

我貼左張相出黎,你去淘寶打個名出黎就ok..
我之前幫襯個賣家,竟然加價,由$35 加到$55
我諗住比佢個名你地架...但佢加得太多..
所以要你地自己另揾賣家..
但我之前見過其他賣家賣$33架..
你試下揾..

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 cathycheng131 於 09-7-11 21:08 發表

我貼左張相出黎,你去淘寶打個名出黎就ok..
我之前幫襯個賣家,竟然加價,由$35 加到$55
我諗住比佢個名你地架...但佢加得太多..
所以要你地自己另揾賣家..
但我之前見過其他賣家賣$33架..
你試下揾.. ...

一定要係淘寶先有架?
其他地方冇?

男爵府

原帖由 月希 於 09-7-11 21:18 發表

一定要係淘寶先有架?
其他地方冇?

我覺得只有淘寶先有..
香港冇進口..就算有..都唔會咁平..

男爵府

如果可以慳油.慳錢.一定要買嚟試下,等我又上網check下先,thanks

子爵府

原帖由 awah112 於 09-7-11 20:49 發表

每個牌子唔用,我之前用3M,半年一次。

請問你係邊度買呢?? 同埋價錢大約幾多呀??

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

咁即係叫咩名呀?

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我都想知

大宅

好媽媽勳章

點解無左張photo?
我都想買呀,可否pm我,ths!

With GOD all things are possible.

首頁

尾頁

跳至