跳至

首頁

尾頁

大宅

點算??9月就番學喇!help

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

豬弟都未得 (仲要係返緊嬰兒園 ) 要佢坐痰罐好似要切佢咕咕咁
學校自然有方法同佢戒, 我又唔擔心

複式洋房

• 我個囡都係前2個星期才開始, 不過之前成日同佢講痾尿尿要出聲話俾媽咪知, 佢要在一想去廁所就自己走去痰罐仔到坐, 自己搞掂, 可能現在天氣熱, 佢穿片片覺得唔舒服, 所以開始介, 你試吓唔俾佢穿片片幾日啦, 睇吓佢會唔會覺得舒服好多, 如果唔得再俾片片佢穿返, 等佢知道個分別

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

真係急唔黎,我個女都係要大人叫先識去,唔叫佢一定賴!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章

我唔理lu ,等學校同佢戒

公爵府

唔比小朋友著片片, 濕了就話比他們知咁樣叫:尿尿, 我叫vv, 試多幾次, 他們就識的了, 初初一日換6-7次衫, 之後就好好多, 晴晴上年12月開始戒, 現在夜片有時都冇用, 因為她一定會叫醒我去vv 不過我怕囉 早2個月出街冇廁所, 試過叫她痾在片片, 她情願c忍 所以現在出街都唔會著片 冇失過手

男爵府

佢真係幾叻喎~

原帖由 Cammy3007 於 09-7-13 15:38 發表
唔比小朋友著片片, 濕了就話比他們知咁樣叫:尿尿, 我叫vv, 試多幾次, 他們就識的了, 初初一日換6-7次衫, 之後就好好多, 晴晴上年12月開始戒, 現在夜片有時都冇用, 因為她一定會叫醒我去vv 不過我怕囉:igive ...

子爵府

亮晶晶屋企係無問題, 呢兩日都無試過濕褲, 但係去街我就一定要佢用片, 佢仲未忍到尿

大宅

下,學校會幫佢戒架?學校淨係叫我買埋尿片番學比個仔用咋,如果學校會教就太好喇!

大宅

畀面勳章

我都好頭痛,本身亞仔大大會叫我,而家佢竟然大細都瀨左先出聲,到底係咪我用錯方法,上星期仲因為佢瀨左尿,c6俾說話我聽,搞到我而家好唔開心

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 kathy622 於 09-7-16 13:16 發表
我都好頭痛,本身亞仔大大會叫我,而家佢竟然大細都瀨左先出聲,到底係咪我用錯方法,上星期仲因為佢瀨左尿,c6俾說話我聽,搞到我而家好唔開心 ...

點解要俾自己咁大壓力呢?
總會戒到... 啱啱先2歲人仔啫, 未必ready好喎!
你迫得太緊反而會有反效果 (一係勁瀨, 一係死忍唔敢疴!)

男爵府

畀面勳章

我之前都好緊張, 我同嬰園姐姐話可唔可以唔比佢著片, 由佢瀨。佢話唔好, 因為佢未ready既話, 會好傷佢自尊心, 令佢好唔開心。結果我聽佢話, 剩係o係屋企時常提醒佢痾尿話比我地知。得閒又同佢坐下, 講下故事。佢成日當個廁所係玩具, 真有d擔心。突然有日佢同爸爸講要痾尿, 帶佢去, 竟然有尿出, 我地個個都係咁讚佢, 佢好開心, 跟住就第二日開始戒左片(日頭)。我地冇做過咩, 所以原來佢地ready既話, 就自自然然會識...

原帖由 小倩 於 09-7-16 13:45 發表

大宅

畀面勳章

原帖由 小倩 於 09-7-16 13:45 發表

本來我都係由佢慢慢黎,但上星期C6放假時亞仔瀨左尿,咁我就同亞仔講:做乜唔叫尿尿,咁C6就話:無辦法啦,無人教,聽完我真係好唔開心囉

大宅

我個仔都係痾左先話我知

大宅

原帖由 kathy622 於 09-7-16 13:16 發表
我都好頭痛,本身亞仔大大會叫我,而家佢竟然大細都瀨左先出聲,到底係咪我用錯方法,上星期仲因為佢瀨左尿,c6俾說話我聽,搞到我而家好唔開心 ...

隻臭豬咪又係, 上年冬天仲識講(大大)我要坐廁所....

宜家咩都唔講, 靜雞雞痾落片道, 比我哋發現就話痾咗
&偷笑....吹帳>.<

無佢乎廢事煩喇... 等8月返學, 學校同佢介戒....

首頁

尾頁

跳至