跳至

首頁

尾頁

複式洋房

囝囝今年會讀神召會N1, 心情有d緊張! 有冇囝囡讀該校的媽咪一齊傾下?

別墅

我囝囝已經係神召會讀咗half years, so far 都ok!
先生都好有 愛心! 你仲有詳野想知呀???

原帖由 M+Y 於 09-7-12 23:49 發表
囝囝今年會讀神召會N1, 心情有d緊張! 有冇囝囡讀該校的媽咪一齊傾下?

複式洋房

係呢, 想問下你囝囝讀N / K 班呀? 如果係讀N班的話, 佢地初初會上什麼堂? 會做d乜野架? 豬流感事件佢地處理得好唔好呀? 你係邊到買白色風褸呀? 唔好意思, 一次過問咁多問題.....

別墅

HI!

我囝囝而家讀緊 N 班, 其實 都係返去玩吓咁, 都有教學, 英文, 做手工, 唱遊...! 我囝囝係返全日班! 
豬流感處理都沒有問題,學校都準備晒D工課比佢地返屋企做!
但我囝囝讀埋八月會轉校, 因上K1, 唔想返全日, 學校又冇HALF DAY, 所以會轉校!
白色風褸我叫人買的, 你可以去將軍澳廣場二樓睇吓, 有一間賣校服店! 

原帖由 M+Y 於 09-7-15 00:02 發表
係呢, 想問下你囝囝讀N / K 班呀? 如果係讀N班的話, 佢地初初會上什麼堂? 會做d乜野架? 豬流感事件佢地處理得好唔好呀? 你係邊到買白色風褸呀? 唔好意思, 一次過問咁多問題..... ...

複式洋房

HI JANETHIM~

咁我都安心d! 因我是全職媽咪, 囝囝第一次離開我咁耐同去一個陌生的地方見陌生的人, 所以我真係都幾緊張下! 囝囝會讀半日班, 希望佢返學開開心心!

別墅

咁你囝囝幾時會入學?? 唔知大家有冇機會見呢???

quote]原帖由 M+Y 於 09-7-17 15:29 發表
HI JANETHIM~

咁我都安心d! 因我是全職媽咪, 囝囝第一次離開我咁耐同去一個陌生的地方見陌生的人, 所以我真係都幾緊張下! 囝囝會讀半日班, 希望佢返學開開心心! ... [/quote]

複式洋房

囝囝會今年八月十日上開始上學(如果冇特別事的話 ). 咁你囝囝返到幾時呀? 會同佢轉邊間學校讀k班呀?

男爵府

n1就讀英文,定係大啲先讀,n1有咩學?
thx!

原帖由 JANETHIM 於 09-7-16 23:02 發表
HI!

我囝囝而家讀緊 N 班, 其實 都係返去玩吓咁, 都有教學, 英文, 做手工, 唱遊...! 我囝囝係返全日班! 
豬流感處理都沒有問題,學校都準備晒D工課比佢地返屋企做!
但我囝囝讀埋八月會轉校, 因上K1, 唔想返全日, 學 ...

別墅

係每星期都有外國MISS 同佢地玩吓唱遊咁囉!

原帖由 niu 於 09-7-28 18:30 發表
n1就讀英文,定係大啲先讀,n1有咩學?
thx!

複式洋房

你講既神召會係咪即係神召會康樂幼兒學校呀?

男爵府

係呀,你有無咩意見,我心儀呢間同唐明樂緻。

複式洋房

原帖由 niu 於 09-7-31 15:36 發表
係呀,你有無咩意見,我心儀呢間同唐明樂緻。

我個女都係讀緊呢間既N班,佢今年2月時插班,讀半日班,我覺得佢讀左半年後個人都叻左,講野多左好多,佢都好鍾意同小朋友玩,全校既老師都好鍾意佢,佢返學都好開心,我問佢鍾唔鍾意返學,佢話鍾意.我覺得D老師都幾好,8月佢開始轉讀全日班,但都係N班,因為佢係07年1月出世,要出年先讀到K1.樂緻我都睇過,但就覺得個校舍比較細,小朋友小D活動空間,康樂個校舍大好多.

男爵府

多謝你意見,但好奇怪,無論樂緻定神召會,啲家長都話k1就轉校,原因係咩呢,點解唔會讀到k3呢?

複式洋房

JANETHIM: 我買了件外套俾囝囝了, 不過是在尚德街市, 因為廣場個間冇囝囝的size.

niu: 我都去過唐明樂緻, 我見d玩具都好似幾好, 不過唔就我. 我住富康, 我會自己湊b返學放學, 打風落雨實在不便. 所以就選神召會.

男爵府

我見佢網頁話要自己親身報名?係咪唔會fax俾我地?咁我可唔可以去報名時順便參觀一下,駛唔駛預約?

thx!

原帖由 M+Y 於 09-8-1 22:01 發表
JANETHIM: 我買了件外套俾囝囝了, 不過是在尚德街市, 因為廣場個間冇囝囝的size.

niu: 我都去過唐明樂緻, 我見d玩具都好似幾好, 不過唔就我. 我住富康, 我會自己湊b返學放學, 打風落雨實在不便. 所以就選神召會. ...

複式洋房

niu: 我屋企冇FAX機, o個陣時都係親自去取form. 參觀校舍要預約, 佢地會提議星期六, 因為影響小朋友上課的機會會少d.

別墅

M+Y,

唔好意思! 早排忙d,而大家先得閒覆!
你囝囝而家返學點呀? 阿囝會返埋今個月, 跟住會轉去 "力勤"!
我都係想佢返半日班(k1) 所以轉校囉!  

原帖由 M+Y 於 09-8-1 22:01 發表

niu: 我都去過唐明樂緻, 我見d玩具都好似幾好, 不過唔就我. 我住富康, 我會自己湊b返學放學, 打風落雨實在不便. 所以就選神召會. ...

複式洋房

JANETHIM: 我囝囝已返了兩天可以家長陪的, 都ok. 不過明天就唔知點lu, 因為唔可以陪了 , 希望佢都ok喇! 不過天氣熱, 阿囝又扭抱, 真係行到我身水身汗!! , 好在有天橋, 太陽曬 或 落雨都會好d! "力勤"係邊架? 點解妳會選這間?

別墅

M+Y,

力勤係寶林, 要坐車!聽d家長講好似幾好! 同埋上到K1, 好似上返正統的幼稚園好似好d !

原帖由 M+Y 於 09-8-11 22:24 發表
JANETHIM: 我囝囝已返了兩天可以家長陪的, 都ok. 不過明天就唔知點lu, 因為唔可以陪了 , 希望佢都ok喇! 不過天氣熱, 阿囝又扭抱, 真係行到我身水身汗!! , 好在有天橋, 太陽曬 或 落雨都會好d! " ...

複式洋房

囝囝8月10日返學lu, 頭個2天有我陪, 冇喊到. 12日囝囝想喊, 冇喊到. 但是到咗13日就忍唔住喊了! 今日唔肯返學, 我為有同佢講: 如果你唔想返學的話, 你自己同老師講......咁樣就騙咗佢返學! 一去到老師就帶咗佢入學校, 囝囝立刻~~~嘩~~~~咁喊咗出嚟! 唉~睇到我心都酸埋, 不過喊咗一陣就冇左再喊, 但係就呆下呆下咁!...........

首頁

尾頁

跳至