自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我的育兒心得勳章 環保接龍勳章

如題,向深圳,有無可靠的藥房執中藥。

子爵府

醒目開學勳章

唔多夠膽係大陸執藥囉....信唔過佢地做事方式,自己又唔識睇,都唔知佢比左d咩野我.點解唔係香港執??

禁止訪問

大宅

我去過建設路同仁堂, 好多香港人都o係度執藥, o的藥係幾好, 不過, 價格同香港唔差得幾遠, 等藥期間, 隔離門市部不斷有 sales sale 我買其他保健品, 跟到實一實, 好煩 ! 試過一次, 我都唔去深圳執藥囉 !

身體健康,快快樂樂 !!

男爵府

babesiu, bears & 粟米豆
唔該哂!

粟米豆, 我長期耍吃中藥,現在向中醫執, 要件80多元,我見都是大陸預先pack好的葯,有朋友在廣州醫院看病後執d葯同我一樣牌子,只要件10多元。所以問吓有無可靠的藥房執中藥。

原帖由 粟米豆 於 09-7-14 16:54 發表
唔多夠膽係大陸執藥囉....信唔過佢地做事方式,自己又唔識睇,都唔知佢比左d咩野我.點解唔係香港執??

子爵府

大陸同仁堂 d 藥 ok o架,
但千其唔好去睇病,
我上次去睇傷風感冒,
佢開天麻, 石合比我
要執7 日藥, 每服 RMB65,
我蝕十蚊診金比佢就走人

珍珠宮

畀面勳章

好耐前係深圳中醫院睇過中醫,(因為信唔過私人公司),不過無得揀邊個醫生睇,如果揀好似要再加錢既...

男爵府

我知道大陸中醫院d葯ok, 但唔可以只執葯。
我向香港睇開個中醫ok, 已睇數年,
所以只想找平d賣葯地方.

原帖由 sinnacat 於 09-8-5 23:36 發表
好耐前係深圳中醫院睇過中醫,(因為信唔過私人公司),不過無得揀邊個醫生睇,如果揀好似要再加錢既...

子爵府

醒目開學勳章

原帖由 SALLY媽媽 於 09-8-5 22:07 發表
唔該哂!

粟米豆, 我長期耍吃中藥,現在向中醫執, 要件80多元,我見都是大陸預先pack好的葯,有朋友在廣州醫院看病後執d葯同我一樣牌子,只要件10多元。所以問吓有無可靠的藥房執中藥。 : ...

長期食... 我試過連續飲左1個月中藥,飲到含住係個口到..點都吞唔落...攪到我依家有中藥恐懼症

子爵府

醒目開學勳章

唔該哂!

粟米豆, 我長期耍吃中藥,現在向中醫執, 要件80多元,我見都是大陸預先pack好的葯,有朋友在廣州醫院看病後執d葯同我一樣牌子,只要件10多元。所以問吓有無可靠的藥房執中藥。 : ...

長期食... 我試過連續飲左1個月中藥,飲到含住係個口到..點都吞唔落...攪到我依家有中藥恐懼症

子爵府

醒目開學勳章

唔該哂!

子爵府

醒目開學勳章

對不起... 按錯制

男爵府

我食左幾年啦, 身體唔好, d中葯我當寶品咖!

原帖由 粟米豆 於 09-8-6 11:05 發表

子爵府

原帖由 SALLY媽媽 於 09-8-8 20:33 發表
我食左幾年啦, 身體唔好, d中葯我當寶品咖!

你係次次睇中醫
定係一方走天涯呀?

男爵府

次次都會睇

原帖由 oct27_2008 於 09-8-8 20:34 發表

你係次次睇中醫
定係一方走天涯呀?

伯爵府

我反為成日見到國內人落黎 HK 買中藥喎,連去同仁堂既都有唔少,咁你話啦,應唔應該去大陸執呢 ?同埋一分錢一分貨,同一隻藥材都會因為品質唔同,而藥效有異 。。。

男爵府

都係ge! 所以我都末試過向大陸執,先向到問下有無可靠囖!

原帖由 2bzmummy 於 09-8-9 13:53 發表
我反為成日見到國內人落黎 HK 買中藥喎,連去同仁堂既都有唔少,咁你話啦,應唔應該去大陸執呢 ?同埋一分錢一分貨,同一隻藥材都會因為品質唔同,而藥效有異 。。。 ...

首頁

尾頁

跳至