跳至

首頁
12345...23

尾頁

大宅

8月10日開學喇~ 有無小朋友又係讀偉思N1?? 我個BB讀乙班啊~~ 呵呵~~

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 爸B勳章

偉思啱啱話收我囝囝讀上午班, 9月2日先開學, 未註冊, 未知讀乜嘢班? 唔知係咪係乙班呢?

原帖由 happysusuki 於 09-7-20 20:47 發表
8月10日開學喇~ 有無小朋友又係讀偉思N1?? 我個BB讀乙班啊~~ 呵呵~~

大宅

點解你係9月2日開學既~~~

禁止發言

大宅

我8月中先正式搬入嚟中西區, 所以settle down之後, 9月當插班入偉思

原帖由 happysusuki 於 09-7-21 06:44 發表
點解你係9月2日開學既~~~

別墅

好耐好耐無上BK, 遲來的報到,我個囝都係讀偉思上午丙班,HI, SUM107 同妳囡囡做同班同學

禁止發言

大宅

我小朋友係9月1日開學, 全日丙班, 之前因為工人姐姐走左, 所以諗住報全日班, 而家新工人姐姐會係10月頭黎, 仲諗緊好唔好轉番半日班等小朋友冇咁辛苦..

別墅

Hi Sum107, 我囝囝啱啱兩歲,你呢?囡囡幾大.  好!等我地諗個辦法相認先,(我係扐個好大既湖水綠shoppingbag既!)
Hi kitty, 返兒我想轉全日喎,因為我新來的姐姐九月先到,
係呢,點解你會覺得返全日小朋友會辛苦呢? 

禁止發言

別墅

hi sum107,行程順利嗎?你出門時個風都走左啦,只係1號風球。
我個仔叫梁文愷,Anson. 你會吾會坐校車.我上星期交左車費啦.

各位偉思N1甲,乙,丙,上,上午,全日班媽咪.
希望到時個個小朋友都聽聽話話, 
祝大家有一個愉快難忘的第一天!

到時見

禁止訪問

禁止發言

大宅

原來學校既校車係冇seat belt 既,我都有d擔心呀!!! 諗緊好唔好自已湊番學呀!
Pretty Princess Petite Prince

禁止發言

大宅

琴日返偉思攞校服, 知道囝囝讀上午乙班, 所以可以同happysusuki, wincylin囝囝, 囡囡做同學仔

但晴天霹靂, 偉思話校車好爆, 可能無校車搭, 我哋住得唔近, 無校車要姐姐送, 就好麻煩!

而且囝囝可能被之前playgroup (獨自上課)嚇親, 而家有返學恐懼症, 所以9月正式返學時, 一定喊得好悽涼! 希望唔好影響其他小朋友

9月見喇

別墅

Hi Sum107
見到你啦,欣欣好乖好聽話, 你就好住得近.我呢兩日都係坐的士.

呢兩日都落雨,我返學都有D麻煩,原來吾係咁易有車,

第一日還可以,因為返10:30, 到第二日返9:00就好難截車.
要到下個月至有校車坐,有無其他同學仔坐校車。
我係創業上車。

禁止發言

男爵府

原帖由 Sum107 於 09-8-12 01:41 發表

你坐12號綠van嗎?返工, 返學時間係難搭車上堅道架.

請問12號綠van的路線點走架?

男爵府

我阿女9月1日返下午班, 多多指教!

我家住在電車路海味街近上環, 交通都幾麻煩, 路程雖然唔係遠, 但係最慘要行大斜路及樓梯, 自己慢慢行都冇咩所謂, 最慘就係阿女點行丫, 最終咪要抱, 夏天咁熱抱住阿女行斜路樓梯實死得, 所以之前兩次同阿女去偉思都係搭的士, 但係小數怕長計, 但搭的士確實可以慳返好多時間, 最衰冇其他直接既公共交通可以一程車去偉思, 依家都仲煩緊交通問題, 阿女返三個鐘頭學期間D時間唔知點好, 返屋企一來回趕頭趕命都用左部份時間, 又要做家務又要煮飯比阿女食 ...
mouth:
呢樣唔得, o個樣唔得, 呢樣唔准, o個樣唔准......牛耕田,馬食穀,老豆賺錢女享福。

首頁
12345...23

尾頁

跳至