想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

今日終於去家計會拿驗身報告,因是男女分開所以我不能聽到E生同C6點講,而我就一切正常,E生仲話我年紀大要生就快D...而我亦問C6 E生點同佢講,佢就話OK呀!後尾佢將份報告比我叫我帶回家,點知我在巴士上悶悶地一看,他的驗精報告其它均正常,但有兩項是偏低的...
1)VOLUME RECEIVED容量1.3↓ML正常:>2.0
2)MOTILITY移動度 40%↓ 正常:>60
我看見後立即打比佢問佢E生究竟點講,但佢又EE我我,答我:總之OK啦!!
請問各位SIS有無人知究竟呢個數字對生BB有無影嚮呢???THS.......
taru 該用戶已被刪除

大宅

畀面勳章

原帖由 taru 於 09-7-20 21:39 發表
家計會拿驗身要幾錢? 要幾時先知道結果?

見E生就$1500(詳細D)
唔見E生就$1100...
通常第一次驗血,大約4星期(平日)後再去拿報告兼比E生摸摸...

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

其實你c6的報告仲有無形態一項﹖normal的佔多或少﹖
我睇不育書,知道數量、活動力同形態是精子最重要的部分。其中,以形態最重要。
數量方面,如果夠2是合標準,但我c6做左幾次驗丁丁(因為做iui,每次都要洗精),次次都只有1.x,嚴格來說是少的,但醫生都說夠了。或者是因為佢活躍度同濃度一般都幾高,所以拉番勻就ok啦。

原帖由 770217 於 09-7-20 21:28 發表
今日終於去家計會拿驗身報告,因是男女分開所以我不能聽到E生同C6點講,而我就一切正常,E生仲話我年紀大要生就快D...而我亦問C6 E生點同佢講,佢就話OK呀!後尾佢將份報告比我叫我帶回家,點知我在巴士上悶悶地一看,他的驗 ...

大宅

畀面勳章

原帖由 lalamike 於 09-7-20 21:58 發表
其實你c6的報告仲有無形態一項﹖normal的佔多或少﹖
我睇不育書,知道數量、活動力同形態是精子最重要的部分。其中,以形態最重要。
數量方面,如果夠2是合標準,但我c6做左幾次驗丁丁(因為做iui,每次都要洗精),次次都只有1.x,嚴格 ...

有呀!83%>50....應該是正常,咁整体來說會不會對生BB有影嚮呢?THS

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

佢形態好好啊!
咁佢數量如果有over 1,活動力差少少或者都叫拉勻吧!(當然呢樣只是我估計,詳情真要問番醫生啊)

原帖由 770217 於 09-7-20 22:19 發表

有呀!83%>50....應該是正常,咁整体來說會不會對生BB有影嚮呢?THS

大宅

畀面勳章

原帖由 lalamike 於 09-7-20 22:21 發表
佢形態好好啊!
咁佢數量如果有over 1,活動力差少少或者都叫拉勻吧!(當然呢樣只是我估計,詳情真要問番醫生啊)

我都想問下E生.....唔知後尾番問得唔得呢?不過唔該晒你...你是不是都等緊呀?如果係咁大家一齊努力啦:)

大宅

畀面勳章

原帖由 taru 於 09-7-20 22:56 發表
比E生摸摸? E生係男定女?

唔係!是兩人加埋$1500....我今日看時是...我→女/C6→男@
但我阿哥去時兩個都係女E生:)
可能每次不同架....不過通常係女E生多D囉!
C6今日不知幾失望@@;)

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

我都係等左bb好耐喇
下cycle或者要ivf了!
大家俾心機!

原帖由 770217 於 09-7-20 23:11 發表

我都想問下E生.....唔知後尾番問得唔得呢?不過唔該晒你...你是不是都等緊呀?如果係咁大家一齊努力啦:)

洋房

我記得當年我同c6一齊去驗身, 佢去toilet攪, 點知等左成粒鐘都唔見佢返診所, 攪到我差d以為佢走左路!! 最後佢比我睇個樽, 少到.........容量只有<1ml, 後來醫生講返個report, 話我c6只係量少, 其他無問題, 量少只係緊張所致......我c6成日都話, 駛咩咁多, 1條就夠啦.

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 770217 於 09-7-20 21:28 發表
1)VOLUME RECEIVED容量1.3↓ML正常:>2.0
2)MOTILITY移動度 40%↓ 正常:>60

我老公係第1個項都係得1.5ML,
E生話OK,
主要睇數量同形態呢2 parts.

伯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

如果e生都話ok咁就唔使咁擔心,平時注意下飲食,煲d湯補下,男人主要都係補腎.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我c6去验时都是under 2ml/mol, 根柱个姑娘说不是很大问题, 有时候他们自己搅时唔知道要全部都要装起, 有些射左出界都没定

大宅

畀面勳章

C6話因為是打XX所以比較緊張喎,可能因為咁所以仲少D啦:)

首頁

尾頁

跳至