自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

你地出街時見到街上既人有紋身你會諗d咩..
BB保你大  皇帝仔BB

伯爵府

hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

原帖由 kittylove 於 09-7-30 04:33 發表
你地出街時見到街上既人有紋身你會諗d咩..

以前細個時就覺得嗰 d 一定係 'xx會'
呢幾年反而覺得係個潮流
(明星效應不容忽視)
好多人係會用 '有型' 嚟形容
仲有 d 係抱住人有我有添
(不過我就冇啦)

大宅

覺得不知所謂

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

以前果d紋身好肉酸,依家果d靚d。
不過其實好多紋身嘅人約干年後,多數都會後悔想洗咗去,點解紋之前唔諗清楚先呢。

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

細個時會驚.... 而家唔會, 公仔人(有背景個 d) 都有好人, 淨係想起搭車會讓位比 d 大肚或公公婆婆, 好過晒 d 西裝友同 ol 多多聲..... 另外有 d 係潮人都 ok 係靚的.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

睇下紋D咩啦...

紋D 青龍白虎果D都驚驚地既,不過又唔會好驚,因為有d frd都有呢d公仔,佢地都ok nice,又唔一定係壞人...但最好就唔好得罪佢地啦...

其他紋得靚果d,會係心讚下...紋得唔靚果d,會係心諗,做乜鬼紋d咁既野....

大宅

原帖由 catjeffcat 於 09-7-30 05:59 發表
細個時會驚.... 而家唔會, 公仔人(有背景個 d) 都有好人, 淨係想起搭車會讓位比 d 大肚或公公婆婆, 好過晒 d 西裝友同 ol 多多聲..... 另外有 d 係潮人都 ok 係靚的. ...

冇錯

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

如果成身、手臂紋左青龍白虎 or 公仔圖...自己個心都會諗下佢地都比較壞 lor 但系如果系簡單嘅圖案 or 字...又覺得無野喎

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

細個時實諗住..呢d係壞人...唔咁行去咁近.
而家就欣賞下. 如靚既都望下...

伯爵府

幾靚都好,我都唔會贊成我自己既小朋友咁做,始終我地呢個社會,普遍會用有色眼光去睇呢樣野 ........

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

細個時見到會覺得驚,家下見怪不怪。

男爵府

我老公都有紋身 (20幾年前紋), 佢而家成日都要搵的長物的衫等人睇吾到, 佢話以前細個見人整, 佢又整, 都好後悔

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我老公都好多紋身架,2隻手臂,心口+背脊
基本上次次去游水都冇 人敢行埋黎 但我老公係紋個女個名係手,同埋D"經激"次嘛,個個都驚左佢
感激遇上你~

公爵府

我仔細個見到我個紋身会唱:twinkle twinkle little star,因為係粒星星,紋身我無後悔紋,只後悔紋得唔靚,當年向朋友家佢help我紋

子爵府

醒目開學勳章

睇吓佢紋咩啦, 覺得紋"龍/虎/鳳"老老土土都一定係黑社會. 如果紋其他圖案, 可能感覺會係潮流, 當然仲會望吓佢個人係點, 例如: 吳彥祖/陳冠A咁嘅款, 就一定覺得佢地係玩潮. 但如果: 例如李燦森咁嘅款紋身, 只會覺得佢係一個死飛仔.

別墅

細個o個個年代紋身多數係D 青龍/白虎/鯉魚,同埋會露出o黎o個 D 俾人感覺多數都係有背景人士,的確會有驚嫁。o個時好少見到有女仔會露紋身。

時代唔同啦,依家 D 紋身圖案好多圓化。有D細細個真係幾靚。尤其夏天著背心/tee,露出小小紋身都唔錯啊!如果紋到成身,成手臂or 腳滿晒我就唔多識欣賞。

大宅

有冇打算紋
BB保你大  皇帝仔BB

珍珠宮

由細到大根深柢固o既觀念: 紋身=唔係好人。
正如我見到女人著高過膝頭o既boot會諗起妓女一樣(慶幸香港女人唔興咁著)

大宅

以前都覺得紋身實係壞人 ... 不過依家年代唔同, 有時仲覺得d人紋得好型 ~~~ 就好似男人都穿耳一樣, 唔一定係壞人 !

首頁

尾頁

跳至