跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

各位,

我真係好唔開心, 剛搬入去兩三個月, 而家又要搬, 仲要話係我唔岩, 我唔岩咩地方先, 我自問作為租客, 我準時交租, 盡哂本份, 奈何我而家仲要比人鬧番轉頭, 我可以點, 好似被屈咁, 好彩我遇著係一個好地產, 否則我更加唔知如何是好...

如果準備租林村既朋友, 千萬唔好租鍾屋村地下某單位, 會遇著一個無理業主, 會遇著一間滲水屋...

大家睇下我間屋...

http://finance.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=10220906

侯爵府

希望你快D搵到間又好又平啦!
原帖由 mrs.so 於 09-7-31 09:05 發表
各位,

我真係好唔開心, 剛搬入去兩三個月, 而家又要搬, 仲要話係我唔岩, 我唔岩咩地方先, 我自問作為租客, 我準時交租, 盡哂本份, 奈何我而家仲要比人鬧番轉頭, 我可以點, 好似被屈咁, 好彩我遇著係一個好地產, 否 ...
唔好點評我

公爵府

已經睇緊, 今日開始日日都係睇樓團...

得番十五日時間, HOW COME?

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

good luck

子爵府

會唔會搵番村屋呀?
甘祝你早日搵到平、靚、正屋

原帖由 mrs.so 於 09-7-31 13:53 發表
已經睇緊, 今日開始日日都係睇樓團...

得番十五日時間, HOW COME?
http://hk.myblog.yahoo.com/chansukwai/

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!gQBYC8iRGBa3394TZMu8zBqW

公爵府

會架, 我好喜歡住村屋, 先買左層樓租村屋住...

子爵府

甘諗住住返汀角果邊?
原帖由 mrs.so 於 09-7-31 15:40 發表
會架, 我好喜歡住村屋, 先買左層樓租村屋住...
http://hk.myblog.yahoo.com/chansukwai/

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!gQBYC8iRGBa3394TZMu8zBqW

公爵府

平租會租番汀角, 因為工人要走, 我無人湊兩個仔, 兩個仔坐保母車來回好貴, 同埋林村一帶會較方便出入, 自己帶都可以...

男爵府

鍾屋村邊到????業主會唔會有第二個單位..

原帖由 mrs.so 於 09-7-31 09:05 發表
各位,

我真係好唔開心, 剛搬入去兩三個月, 而家又要搬, 仲要話係我唔岩, 我唔岩咩地方先, 我自問作為租客, 我準時交租, 盡哂本份, 奈何我而家仲要比人鬧番轉頭, 我可以點, 好似被屈咁, 好彩我遇著係一個好地產, 否 ...

公爵府

林村, 佢咁無理, 咩都佢岩哂...

都5想同佢野蠻落去...

大宅

好似話泰亨果邊都唔錯, 早幾日都有mami同我講話見有幾個租盤, 不過我可能唔駛搬所以無再詳細問tim~~

複式洋房

努力啦

公爵府

我現在得一種心情--->"煩"

公爵府

我明白點解你地會覺得佢好, 因為我之前打兩個月租金, 其實佢意思係一元都唔會賠, 係比番兩個月租金(意思係我既按金)...

大宅

但其實她比返2個月(樓主你既按金)已經ok la.. 因為有d衰業主連你既按金都食埋
不過你都比較慘,因為除左搬運費+經紀費+找樓時間...連洗衣機 只好說黑仔...
下次找樓真係要看清看楚,除好次這次突發事件,只有問候個天la

公爵府

我都話自己黑妹, 但係問左專業意見, 佢地話而家係業主叫我走, 佢理應退回按金及其他賠償, 賠唔賠得足係一個問題, 但係業主無心去處理, 我而家又搵唔岩樓, 唔通我一家大細瞓街?!

我已經好多晚無好好瞓過, 一瞓落去聽到d聲就好怕落雨, 落雨我就要通知工人小心同埋小朋友落地時跣腳跌倒, 又要經常起身望下滲水情況, 甚至抺水...

而家業主就係要我一家用"黑仔"兩個字去承擔佢間屋既一切, 咁點解香港要有合約精神, 唔駛納約都得啦...

我今日先係進入死約第三個月既第一天, 合約精神寫明雙方唔可以斷約, 斷約要賠下餘下租金及兩個月按金, 按金係實在我付出, 我一定要退回...

子爵府

醒目開學勳章

搵唔到屋咪再遲d先搬囉...無理由得咁少時間比你去搵屋..同埋溜水係你煩,個業主比返按金叫你走咪好囉..佢唔比返你..又唔同你整溜水係仲煩呀

公爵府

佢要我一個月通知, 係我覺得無可能, 我話唔係我要搬, 係你要我搬, 我話如果呢個月早走, 我就交番住既日數比佢, 佢話5得, 咁我話我15號前走, 佢同意我交15日租...

而家都5知點好, 好多煩惱...就黎癲線

男爵府

原帖由 mrs.so 於 09-8-1 12:07 發表
佢要我一個月通知, 係我覺得無可能, 我話唔係我要搬, 係你要我搬, 我話如果呢個月早走, 我就交番住既日數比佢, 佢話5得, 咁我話我15號前走, 佢同意我交15日租...

而家都5知點好, 好多煩惱...就黎癲線 ...

唉...你都係快d揾屋搬..今日8月1號..好快又一個月
...到9月1號d仔又要返學..你又睇功課又返工又揾屋
到時你仲煩呀..

公爵府

我呢幾日好似睇樓團, 睇過麗湖閣要8K呀!!!

我係想繼續住村屋, 而家努力搵緊盤...

首頁

尾頁

跳至