自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我想買 LG KU990 呢部手機呀.
你地有人用過過, 好唔好用.
呢部機 d function 符合我既需要, 其實足夠晒, d
function
係未必用到添.

呢部唔係新機, 都出咗一段時間, 我貪佢外型靚, 同埋個 screen 夠大, 又係 touch screen. 未玩個呢款機, 好想玩下.

你地知唔知係邊一度賣呢部機平 d .

係網上 search , 大致上既評價都唔錯, 只係有 d 人話會食電同埋有時會 hang 機同 load 得慢咗 d.

Pls click the web site for more datails as below.

http://www.eprice.com.hk/mobile/phone/?prod_id=2813

禁止訪問

男爵府

我買咗部LG機都有D後悔......我就係好似你咁未用過 touch screen..想試下用....

好快無電....聽歌仲快無電.....部機好似好遲鈍咁.(相對sony ericsson).....

大宅

原帖由 anpanman08 於 09-7-31 09:47 發表
我用緊 ... 其實我都好鍾意 ... 個樣都幾好 .. 但係近日發覺個收線制唔係好 sensitive ....... 但係我其他3個同事用都好好 .. 用得仲耐過我

Touch screen, 係唔係可以用手 touch, 唔一定要用支筆, 你買嗰時幾錢? 你用咗幾耐?

大宅

原帖由 kkf2210 於 09-7-31 09:55 發表
我買咗部LG機都有D後悔......我就係好似你咁未用過 touch screen..想試下用....

好快無電....聽歌仲快無電.....部機好似好遲鈍咁.(相對sony ericsson).....

咁你一舊電可以用到幾耐呀? 一日得唔得.
好快會無電, 係唔係你聽歌聽好多個鐘?
定係只打出打入都會好食電.

禁止訪問

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

舊電大食到嘔丫...叉爆左都用唔到一日囉...
下下都要帶多舊電出街...
同埋唔好預可以好似其他電話咁吊住係頸成日...
會好攰好重= =

Karl  was born on 9th Oct 2009   Lok was born on 29th jun 2011

22:18   48cm long                         18:31   50cm long

大宅

吓, 聽你地咁講, 都唔知出唔出好, 好似都唔係咁好用咁, 問題最大係好食電同埋會 hang 機同 load 得慢.

用過呢部機既人, 你地係唔係唔鼓勵我出呢部機呢?

大宅

又或者有其他手機介紹, 我想出一部既樣好似呢款 LG KU990 既機.
如果有, 好用又唔係太貴, 請比個型號我, Thanks.

禁止訪問

禁止訪問

大宅

LG KU990 唔再出係因為出咗呢款新機, LG GC900, 但個機唔係咁靚.

http://www.wilsoncomm.com.hk/product_info.aspx?id=238

大宅

好媽媽勳章

原帖由 wingyyleung 於 09-7-31 12:37 發表
又或者有其他手機介紹, 我想出一部既樣好似呢款 LG KU990 既機.
如果有, 好用又唔係太貴, 請比個型號我, Thanks.

我都用緊,係load相有時耐一點...其他一切都好好用...這機最特別係有畫相功能,如果你唔係一定要呢個功能的話...最近三星出一隻叫Star乜乜的....千多元...也是touch的也好抵用的,不過影相320萬象同無閃光燈架...ku990現在咁平,又功能多一點囉,不過最緊要你鐘意用乜功能的手機^^

大宅

原帖由 Jazz 於 09-7-31 12:48 發表

我都用緊,係load相有時耐一點...其他一切都好好用...這機最特別係有畫相功能,如果你唔係一定要呢個功能的話...最近三星出一隻叫Star乜乜的....千多元...也是touch的也好抵用的,不過影相320萬象同無閃光燈架...ku990 ...

你係唔係講緊呢部, Sumsung S5230C, 今年六月先出咋喎, 都係賣 $1,688, 都好平喎, 但兩部相比呢部個樣無 KU990 嗰部咁鐘意. anyway, 有無人用過呢部. ok 嗎?

http://www.wilsoncomm.com.hk/product_func.aspx?id=240

複式洋房

我用之左年幾,,除左Load相慢d都冇其他大問題(我有千幾張相).,
佢俾我個囡跌落地下n次都大難不死-.-
我就覺得幾好用,,

大宅

其實會唔會有 d 人係用水貨, 有 d 人用行貨, 同埋會唔會用得 "驚唔驚鍚" 既關係呢?

好似我老公咁,成日將個電話放係牛仔褲個袋度,大熱天時出晒汗,比 d 汗水焗住部機,真係咩機都 c, 佢咁用機攪到成日都要換機或換電. 啱啱用到舊電又唔得, 配舊原裝電用咗四百幾.

禁止訪問

公爵府

我之前都係用呢部機, 但我覺得唔好用, 因為:

1. 舊電好快用完, 仲要係去到得2格之後好快就無, 差唔多日日都要叉電

2. response慢

3. 個touch screen唔夠sensitive, 有時要大力禁先得, 我用左一年度個touch screen就壞左

4. 如果要用部機開conference/用音頻(打hotline)就煩到嘔, 下下都要unlock先可以禁到

但佢既好處係:
1. 影相真係好方便, 有500萬像, 影d相都幾靚

2. 有好多影相功能, 如果唔太多要求, 佢真係可以代替部相機

禁止訪問

公爵府

原帖由 anpanman08 於 09-7-31 15:53 發表

我同你d問題一樣呀 ... 不過舊電我都可以頂最少兩日 .... 但係我d同事一樣問題都無

唉, 可能有時出機都真係要睇下彩數!

首頁

尾頁

跳至