論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

公爵府

唔經agent請工人, 有乜野要注意?

同埋我要點同姐姐簽約呀?

謝謝~~

禁止訪問

公爵府

我既係 菲律賓, 係朋友既姐姐介紹比我, 因為等人用, INTERVIEW左之後見佢個人都好NICE就決定請~

男爵府

個工人響香港完約定仲響菲律賓?

香港完約就好簡單:

1) 去入境處取份 ID407 表格 (一 set 裡面有埋申請 working visa.......等的表格)

2) 您同工人簽,各自要搵個 witness.

3) 已簽好的 ID407 拎去菲律賓領事館 endorse (一定要工人自己去), 大概一個星期有得取, 費用 $3xx, 有單, 僱主比.

4) 之後遞入入境處 (申請人係僱主, 但可以由工人去), 要附上僱主的 ID copy, 住址證明, 入息證明 (如由工人去辦, 請自行衡量私隐問題)等, 所有文件齊全正確, 即日可出到 visa. 費用$160, 僱主比.

公爵府

工人宜家係香港~~
thxthx~咕怪媽媽

大宅

醒目開學勳章

請問聘用在港完約印印(朋友完約工人)是否一定要經AGENT?有何手續?約多少$?印印駛唔駛比錢?
原帖由 咕怪媽媽 於 09-8-3 17:53 發表
個工人響香港完約定仲響菲律賓?

香港完約就好簡單:

1) 去入境處取份 ID407 表格 (一 set 裡面有埋申請 working visa.......等的表格)

2) 您同工人簽,各自要搵個 witness.

3) 已簽好的 ID407 拎去菲律賓領事館 end ...

首頁

尾頁

跳至