嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

有人用遠紅外線熱能健體機嗎?

想知幾錢, 邊度有得賣, 好唔好用.
thanks!

大宅

Re: 有人用遠紅外線熱能健體機嗎?

我都想知,佢講到好好咁,最好就係安全同唔乾?

大宅

我買左啦, 價錢係$888.00. 佢d熱力都好warm, 唔會好似暖爐咁乾, 佢其實係好似風扇咁, 但唔會有風, 祗係好似好勁的燈光射出來的熱力.

呢隻機(但唔係e個牌子)兩年幾前我已經有興趣買, 係在一個朋友家中用過, 我朋友家人有風濕`骨痛等痛症, 用左之後好左, 但朋友果隻成$23xx一部, 到而家仲係賣緊e個價, 所以我見到呢部賣$888就即刻買左, 但唔知係真定假, 我打電話去健x坊詢問是否有現貨, 佢地居然問有冇之前留電話留貨 (唔止一間咁講), 真係咁好賣??? 另外, 我見到煤氣都有類似的產品, 但因為煤氣的catalogue介紹唔多, 所以唔咁評論, 佢地有兩個model, 價錢仲平d潻.

別墅

我係睇到媽媽寶寶介紹的, 係韓國牌子"BIO-SOLAR"你係咪用這個呀? 我早兩日去吉X島見到好多人買呀.

大宅

媽媽寶寶係咪今期介紹呀, 點解我唔見到既?? 等我番屋企再睇睇先. 我係買左呢隻韓國牌子, 因為我朋友話煤氣果隻雖然係平d, 但呢隻係好d喎.

別墅

係呀, 在P.135市場快訊呀, 不過好細段.

大宅

唔該晒. 健怡坊d人話舊年11月已經出左呢隻機, 但好快斷左貨, 今年又係, 但剛剛來番貨喎 (都唔知係咪真既)

複式洋房

遠紅外線熱能健體機,有什麼用途,好處呀?
Thank you!!

大宅

大至上係殺菌`防霉`可以擋暖爐用同埋可以保健, 特別係d風濕骨痛的老人家, 個promotor話佢早排割損隻手, 咁佢周不時用部機照下個傷口, 好快就復原 & 痛少左. 其實, 兩年前我在朋友家中用的時候(不是這個牌子)是因為我肩周炎好痛, 照個之後就真係舒緩左. 如果你地用作治療或保健的話, 最好係穿著棉質的衫先好照.

你可以上佢地個website睇睇 www.biosolar.com.hk

大宅

hi CHILLI_MAMA,
Did you try it for drying your wet clothes ?
Should smell better right ??
thx
xky-aggiex

大宅

衫就未試過, 不過我今朝洗完頭就坐響佢面前, 都好快乾. 我發現一樣野, 係平時洗完頭會好容易頭痛的, 但今日就冇囉(tough wood)
ky-aggie 寫道:
hi CHILLI_MAMA,
Did you try it for drying your wet clothes ?
Should smell better right ??
thx
xky-aggiex

大宅

如果洗完頭好快乾,係咪即係都會抽乾水分?因為我早輪買左innotec陶瓷暖風機,個sales話無咁乾,點知bb用左一晚塊面就嚴重爆拆,一晚喊醒幾次捽面,所以唔敢再開.(我已經有倒定杯水0向隔離架啦)

大宅

我又唔覺好乾呀. 因為我自己本身個鼻膜損過, 少少乾燥個鼻已經會好痛, 未買呢部機之前我都係用陶瓷暖風機(伊瑪牌), 開埋個放濕個鼻都係成日痛, 但反而買左呢部機之後就冇咩痛, 所以我都冇再開部暖風機啦. 唔知會唔會係暖風機就出風, 而呢部機係出熱能(遠紅外線)的分別呢.

別墅

想問下是否好似燈一樣發光? 那麼咪好"蠶"眼囉! 不是可以讓BB 睡覺時開的嗎? 咁光點

大宅

佢係好似燈一樣發光, 有分強 & 弱. 但我覺得bb 睡覺時開的話就真係會"蠶"眼囉! 暖就夠暖, 雖然佢祗有兩支燈, 但係後面有一個類似反光板的物體, 所以出來的光係幾熱的.

大宅

Hi Chilli_mama,

Thanks for your comment ! Can you please have a try to dry the wet clothes and feedback you comment ??? :mrgreen:
Actually I saw it in iCare & "thousand colour shop", the heat from the heater was pretty comfort wor..

xky-aggiex

大宅

Hi xky-aggiex :

好呀, 我試下晒衫先, 遲d比個feedback你. 我都見過icare果隻(在icare的catalogue裡面), 呢隻仲平d, 但我朋友話icare冇咁好. 千色店係賣邊隻牌子呀?

大宅

Hi CHILLI_MAMA,
thanks ! the one in 千色店 should be Bioxxx, same as the one putting ad. on BK.

xx ky-aggie xx

大宅

ky-aggie:

我晒過衫啦, 都幾好喎, 我特登呢兩日潮濕先試架.

首頁

尾頁

跳至