母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

民房

請問邊隻牌子糊仔好D

我bb就來六個月啦,要食D糊仔,但我唔知邊隻牌子糊仔好,你地有冇好介紹.

男爵府

Re: 請問邊隻牌子糊仔好D

雀巢同嘉寶有基因改造, 亨氏未能保證不使用含有基因改造成份的原料,但正採取具體措施在指定限期內達致不使用基因改造原料的目標。
惠氏 ,美贊臣 ,雅培 ,牛欄牌,舒健哺(Nutricia Omneo),美素產品 Frisco-Product, 萬朝 Maeil,Baby Organix,承諾在製造過程中不使用含有基因改造成份的原料。

大宅

我bb食earth best 同 healthy times的純米粉同麥粉,係有機食物.我貪佢無味,可以隨意加肉,水果或菜,初初食又可以用人奶開.bb唔駛食太複雜成份的食物嘛!
萬朝同其他牌子太甜又加添太多維生素之類
我的寶貝女朗朗在5月25日早上7:40分出左世.仍然是全人奶bb,唔肯飲奶粉的體重記錄
5/25 --2.7kg   43cm         6/1   --
6/5   --2.76kg                   6/11 -3.02kg
6/18 --3.3kg                     6/28 -3.75kg
7/5   --4.1kg   58cm         8/5   --5kg
10/4 --6.06kg                  12/6 -- 6.46kg
無磅好耐啦,費事磅,反正都係xs碼,我個女食得行得睡得玩得排牙仲好駛得,又好精力過d大人,足以累死你,磅數仲算d咩呢

珍珠宮

snoopymummy 寫道:
我bb食earth best 同 healthy times的純米粉同麥粉,係有機食物.我貪佢無味,可以隨意加肉,水果或菜,初初食又可以用人奶開.bb唔駛食太複雜成份的食物嘛!
萬朝同其他牌子太甜又加添太多維生素之類

請問邊到有得買?? ?-(

我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

別墅

我都想知係邊度有得賣?? ?-(

複式洋房

我在大間的惠康/百佳見到有earth best賣.

大宅

我去開citisuper買架! 聽講大間的百佳惠康都有,另外great都有.一盒食半個至一個月左右啦.
我的寶貝女朗朗在5月25日早上7:40分出左世.仍然是全人奶bb,唔肯飲奶粉的體重記錄
5/25 --2.7kg   43cm         6/1   --
6/5   --2.76kg                   6/11 -3.02kg
6/18 --3.3kg                     6/28 -3.75kg
7/5   --4.1kg   58cm         8/5   --5kg
10/4 --6.06kg                  12/6 -- 6.46kg
無磅好耐啦,費事磅,反正都係xs碼,我個女食得行得睡得玩得排牙仲好駛得,又好精力過d大人,足以累死你,磅數仲算d咩呢

複式洋房

i buy "Baby Organix" organic baby rice for my baby and he likes very much....it contains no sugar, only rice & trace Thiamin, no any other things added. However,the average price is more expensive than Earth Best and it's only sold in big Parkn...as i know..($18.8/100g pack)

大宅

yes my little is having "organix" as well, he loves it too.
xky-aggiex

子爵府

我bb食得好什, 市面上差不多隻隻都比佢吃混, 但佢最鍾意食係earth's best (幾識貨, 因為貴!) :evil:. 不過呢隻應該唔錯, 話晒都係有機食物.
[img align=left]http://www.pau.com.hk/liwood/IMG_0764.gif[/img]Liwood Ma Ma [url=liwood.pau.com.hk/gallery]MyBB Album[/url] [email protected]

大宅

gerber的都ok, 我貪佢冇乜糖份。因我自己先試過雀巢, 真係好甜, 所以都冇比佢食。不過我個囝食左兩個月, 一開始食粥之後都唔再食lu。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊