懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

頭泥會自己脫嗎???

頭泥如果唔用bb油...佢自己會唔會脫...同埋如果係腦個個位可以點整...因為bb腦x未生埋...我驚大力整會整親bb...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

Re: 頭泥會自己脫嗎???

我bb係兩個幾月都有頭泥, 唔用油卒, 係好難脫, 你同bb沖涼前半個鐘, 輕輕力幫佢卒, 慢慢會軟化, 跟住洗頭好容易會脫落, 每日都要咁做, 直至冇晒為止, 你唔好唔理, 我見有d BB抓到流血, 我估有d痕, bb會不自覺亂咁抓, 我就買咗'Chu Chu'既bb油比bb用, 我驚baby oil會好笠, 醫生話用橄欖油都得.

子爵府

好媽媽勳章

其實我都想幫佢整甩...但係我老公又唔整...驚整親佢...我又要返工...所以想問下點整..

子爵府

如果想BB出世冇頭泥陀BB時吾好愛愛 la

人見人愛皇帝仔BB入黎睇la 皇帝baby皇親國戚開心笑哈哈===>>>去片

複式洋房

BB仔媽咪 寫道:
如果想BB出世冇頭泥陀BB時吾好愛愛 la

我都無, but my bb also got this
after 3 months it will disappear, take it easy

別墅

如果你唔手,可以用比BB洗頭既刷子.
我就係同BB洗頭時, 連埋baby wash 咁用刷子輕輕咁刷佢. 咁d頭泥就會脫下..幾好架.. 亞仔依家都無乜.但係如果你驚.正如gozilla所講,佢都會自己脫..不過,就耐d囉..
不過,你記得一見bb手指甲長,記得見佢瞓咗覺時同佢cut 呀.如果唔係, 唔好話頭泥呀,連塊面都抓到有痕.見血..

大宅

上一期 "媽媽寶x" 有講清頭泥的方法&步驟,如有需要我可以 e-mail 比你。

大宅

Cosmac2 寫道:
上一期 "媽媽寶x" 有講清頭泥的方法&步驟,如有需要我可以 e-mail 比你。

Hi Cosmac2:
我用baby oil 同棉花棒整,都唔得,之後頭皮會紅,2日後又有過。
Pls send email to me . '[email protected]' thanks.

大宅

Cosmac2,

我想要清頭泥的方法&步驟,

pls send this to "[email protected]"

thanks in advance!

複式洋房

Cosmac2,

我想要清頭泥的方法&步驟,

pls send this to "[email protected]"

Thank you very much!!

民房

pls send to me too thx...
[email protected]
BB born on Oct 08,2004, now 3 month 10 days la~

大宅

sent already, please check.

別墅

use olive oil

大宅

Hi
May I have the details to [email protected]
Cosmac2 寫道:
sent already, please check.

子爵府

好媽媽勳章

Cosmac2:
我收到啦...thx...

洋房

我係同亞b 沖涼前5分鐘...同bb油"查"係亞b既頭到...然後洗頭時用毛巾輕輕刷下....就會甩好多架..我今朝試過...都甩得8899了....
我都有經常幫亞b 剪指甲...但佢都會抓到見血.....前日我講完電話...見亞b個鼻有血...嚇死我呀..以為流鼻血..睇真d..原來係亞b 自己抓損左自己...不過都好心痛...

民房

Dear Cosmac2,

我也想要清頭泥的方法&步驟,

Thank you very much!!
:-P :-P :-P

珍珠宮

Cosmac2

我都想要清頭泥的方法 & 步驟, thanks

please send to : [email protected]

many many thanks

別墅

我都想要清頭泥的方法 & 步驟, many thanks

please send to: [email protected]

首頁

尾頁

跳至