嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

食安嬰寶A+2號咪媽,請解答我問題...

我囡囡飲A+2,她d大便都好硬,她巳經飲好多水,是否奶粉問題呢?
[img] [/img]

男爵府

Re: 食安嬰寶A+2號咪媽,請解答我問題...

我BB沒有呀,但比起A+1就硬少少
[

洋房

我個女都係咁, 唔係日日有, 有時三日先有, 有時痾屎時仲咸, 上星期四我開始早餐(一日三餐)比金裝牛欄佢飲, 頭個幾日又好似好d, 日日都有, 但呢兩日就隔日, 我唸緊比唔比多餐佢飲, 但係我又覺得a+好似多d營養o

別墅

我囡囡飲A+1都無問題,唔知點解一轉2號就這樣,有時都會痾到咸,是否要轉奶粉呢?

[img] [/img]

男爵府

你o地係咪一o野就轉哂2號?如果唔掂轉番1號先再慢慢轉至得o架!
Jerry in Studio 其實無咩要求, 得到o既反而越多.........

子爵府

其實隻隻二號奶粉都比一號奶粉杰, 因為旦白質多左嘛! 即係話BB轉二仔奶粉之後D CC會比食緊一仔奶粉時硬. 只要make sure BB飲夠水份(六個月BB可以比六安水一日啦), 食既野有多D果菜, 仲可以食果容(prune好work架!!), 飲果汁, 同埋養成BB日日定時ngng既習慣(同一時候, 同一環境, 冇distraction.), 咁就冇問題架喇.
如果BBall C all得好辛苦, 可以試下用棉棒拿少少vaseline, 好似肛探咁探入肛內轉幾轉, 再同BB抽起對腳仔, 同佢講ng-ng, ng-ng喇, 咁BB就知要用邊度力all架喇. 要比D耐心同BB toilet train呀!
I support autism acceptance!

洋房

我bb一日呵2~3次wow.不過我俾好多生果佢食ga.多食生果可以幫助bb便便 ga^^
曦朗BB 04年5月8日出生La!

複式洋房

請問你比咩生果 bb 食?

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

複式洋房

請問你們的BB是否飲安嬰兒 A+,是否飲到四個半月大左右便不喜歡飲了,她現在已五個半月,到六個月後,也想轉2號奶粉,不知會否好一點呢??

大宅

但健康院姑娘話要九個月先好轉2號,我bb就係九個月轉A+2,到成15個月轉A+3,大便冇問題wor

複式洋房

我bb都系食a+2, 初初d便便都好硬, 同2日才有一次便便,後來我比多d水同生果,瓜類佢食, 之後便一日一次便便

首頁

尾頁

跳至