跳至

首頁

尾頁

別墅

我囡囡呵便便好差..成日流血....食緊日本雪印大仔....咩方法都試過都無改善...正諗緊轉奶粉...有無好介紹呀?????thx..

別墅

之前亞仔都係有咁既情況出現. 有少少血. 諗住轉明治, 點知吾肯飲, 搞左2個星期. 見住佢瘦左. 結果.... 都係飲番A+. 但係每日都比生果佢食. 同埋沖奶時加多少少水. 每星期食1-2次南瓜. 咁樣便便就無出血la.

希望幫到你.

複式洋房

用開奶茶開奶會好D, 我個囡便便一唔好就用, 幾兩星期一次

原帖由 Lingpun 於 09-8-11 11:57 發表
我囡囡呵便便好差..成日流血....食緊日本雪印大仔....咩方法都試過都無改善...正諗緊轉奶粉...有無好介紹呀?????thx..

大宅

你試下食水份高野水果,例如:木瓜或火龍果.再比下佢食乳酪會有幫助.

大宅

阿b出生至而家都係飲森永...touchwood..從未試過便痺........

禁止訪問

大宅

我女食A+都3日無便便,
轉左明治就1日1-2次, 而家轉埋森永都差唔多,
但我成日比餅餅, 福麵d熱氣野佢食,
食完就即刻無便便, 我已經1日食2餐水果,
咁我就會買$20竹庶茅根馬碲紅蘿白煲水沖奶,
中火煲45分鐘, 用竹庶水沖奶時唔使溝水,
1日飲3餐奶, 飲足2日即6餐, 之後便便就正常番晒,
但初初飲1-2餐奶便可, 怕太涼會咳!

我女都試過食熟木瓜, 西柚/金柚, 真係好得!
希望幫到你!
喜樂的心,便是良藥;
優傷的靈,使骨乾枯. (箴 17:22)

大宅

我有時都會比D BB西梅汁佢飲. BB好鍾意食包, 所以要佢一淡水一淡包.

飲果汁有便便. 便便太dry可能柯到有血.

複式洋房

剛剛在星期日第1次比阿b食了1/3個奇異果,第2日便便了3次,好勁呀!!

首頁

尾頁

跳至