在職全職

跳至

首頁
12345...8

尾頁

禁止訪問

複式洋房

我係83媽媽 , 但我仔仔都係08年出世架 , 唔知你介唔介意我入黎撘訕呢

禁止訪問

複式洋房

我仔仔617廣華出世..

原帖由 ivynyt1004 於 09-8-12 16:59 發表
你仔仔幾月出世呀!我仔9/7東區出世

男爵府

原帖由 ivynyt1004 於 09-8-11 22:41 發表
有無79年既媽媽入黎吹下水呀?

我係08年先做人阿媽, 囝囝宜家13個月!
Live in Kwun Tong

你好~~我都係79年架, 預產期10年1月

大宅

我個囡現在9個月啦 , 大家的bb邊個湊呀 我就請左工人呀,..

大宅

me too
仔仔而家就快兩歲,自己湊。我覺得三歲前自己湊好d.
正所謂三歲定八十。

子爵府

我都係79年呀, 不過我個囡就快4yrs

別墅

好媽媽勳章

我都係79年媽媽, 不過依家係徘徊緊做全職媽媽定在職媽媽. 好煩, 好煩.

我大女依家2嵗, 細女就呢個月出世, 好期待啊.:lol

大宅

我都係79年媽媽,我個仔現在都係9個月啦(10 Nov) ,我都係請左印印湊阿仔喎...你個工人湊得阿女好嗎,會唔會好跟佢架?

原帖由 happymanman 於 09-8-13 16:08 發表
我個囡現在9個月啦 , 大家的bb邊個湊呀 我就請左工人呀,..

民房

大家好呀....我係79年o既媽媽呀....囡囡依傢19個月,奶奶幫手湊緊,諗住下年囡囡返pn就做全職媽媽....

禁止訪問

畀面勳章

大宅

我都係79﹔大女5歲﹔細女就嚟3歲﹔由佢地出世到而家都係請印印湊﹔我嗰兩個好中意痴住我﹔我放假個日喺屋企﹔我坐喺邊到佢地就要坐邊到﹔我入房攞嘢都要跟住我!

大宅

原帖由 chanpoon 於 09-8-17 14:36 發表
我都係79年媽媽,我個仔現在都係9個月啦(10 Nov) ,我都係請左印印湊阿仔喎...你個工人湊得阿女好嗎,會唔會好跟佢架?

我工人湊個囡都ok啦唔洗指意佢會教我個女拍手之類law.. 有時都會覺得佢好悶(囡囡)呀,現在我安排工人同囡囡每日下午就係地下玩玩具, 要工人陪佢唔好得佢一個
佢都跟工人的, 不過見到我同c6就一定去我地度law. 我個女( 28 oct)架

大宅

原帖由 jennyo 於 09-8-17 17:57 發表
你地好呀, 我都係79年媽媽黎既, 我個仔仔已經22個月了, 正籌備要第二個BB...
不過, 我公司係做GARMENT既, 細公司 (全公司加埋兩個老闆都只有12人), 請假勁難..兩個女老闆勁難頂, 勁MEAN!!

記起我陀大仔時, 受盡冷言 ...

雖然我沒有你這樣的經歷, 不過如果我係你就一定生多個, 唔理佢地講xxx, 一唔開心就唔返佢都沒有你符又唔炒得你, 你生完之後未再打算law, 一係找過第二份, 一係做全職媽咪law

禁止訪問

畀面勳章

大宅

原帖由 jennyo 於 09-8-18 12:23 發表

我都好想做全職媽咪呀...好羨慕呀..
不過我知靠c6一個係唔掂呢...
點樣可以做到全職媽媽呢~~

我都唔係全職媽咪, 情況同你差不多得c6一個都唔係好得架, 我只有請工人law.
你都打算生多一個就不如早d啦, 工又唔係一定同佢打一世, 反而大家做耐左應該有感情同體諒人先得啦.

大宅

hello, 我都係79 年出世, 今年先做人媽媽。
bb 宜家o岩o岩半歲大~
好想兩年後生多個...

我想做全職媽媽。
不過又諗最好生多個先, 儲多個錢.....

禁止訪問

畀面勳章

大宅

原帖由 jennyo 於 09-8-18 15:03 發表

我大佬好PK嫁, 因為我生BB要請產假, 佢已牙痛甘既聲啦~~~
所以我先甘驚咋.....因為預左陀住BB個一年, 會受盡冷言冷語LO..

點樣可以做到內全職媽媽呢....點諗都諗唔通哪, 又要供樓,,又要食,,, ...

全職媽媽真係好難呀, 好似你話供樓, 家庭基本開支, 仲有小朋友的學習費用 (playgroup, 興趣班 - 講真playgroup 我都唔會比佢上, 因為好似比佢去玩 45min, 不過早d返學 我覺得一樣佐 $$平dd wor.) 真係唔係公一份婆一份一定唔okay la... 你大佬好pk, 佢一定有報應的, 人地大肚唔鄧人開心, 仲有說話聽好唔得law. 不過你可以頂得住就快d生如果唔係大家都唔年青law....79年的媽媽

首頁
12345...8

尾頁

跳至