心聲留言

跳至

首頁

尾頁

洋房

bb心慌慌有何解決

我個囡囡每晚都會喊醒,攪到我無覺好(訓),我媽咪已經每個禮拜餵保嬰(單)同珍珠x,都唔知點解?
各位媽咪有無同樣經歷,可指教下..
[我囡18個月大]
THX:各位
開心只是一種態度, 一種睇法, 用不同的心態會有不同的效果, 朋友, 你是每事埋怨還是每事感恩? 快樂與否, 取決於你自己啦!!!

洋房

Re: bb心慌慌有何解決

會唔會佢臨睡前同佢玩得顛所以發惡夢呢?
[img align=left]http://www.rphotobase.com/albums/userpics/10112/thumb_%B7%D3%A4%F9%2863%29.jpg[/img]

禁止訪問

大宅

我呀媽教用一個小小米袋仔
輕輕地的
放在BB心口等BB有安全感

另一個方法系由於小朋友在口腔期
所以哭就比奶咀佢
過一排無事再介奶咀

希望驚驚快D Bye Bye

別墅

我老公朋友的囝囝也是試過夜晚喊醒, 他的朋友兩公婆都不知個囝什麼事, 最後帶bb去睇醫生(仲要是心理醫生), 原來bb是因為無人帶佢落街踏單車, 覺得無人錫佢, 後來他父母帶bb落街踏單車後, bb就無事了.

唔知以上case對你bb有無啟示, 但你諗吓bb鍾意是什麼, 你試吓滿足到她會不會好d.

我個囝17個月大, 我也是天天帶他踏單車, 因我都驚囝囝會有以上case. :mrgreen:

男爵府

好媽媽勳章

我個女點只喊醒咁簡單,佢重要加理夜訓,約凌晨4-6,每次醒2-4次不等,我就真係要睇心理醫生

[url=][/url]

等待驗證會員

試下連食幾日保嬰丹,同埋抱住囡園瞓幾日.
[size=medium]mymyso

洋房

thx! 我會試吓!
開心只是一種態度, 一種睇法, 用不同的心態會有不同的效果, 朋友, 你是每事埋怨還是每事感恩? 快樂與否, 取決於你自己啦!!!

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

我試過用做了個米袋size剛剛可以蓋過bb肚仔,在他睡時當被仔壓在小朋友的肚仔睡,效果好好,米的份量大約用10-12電飯煲杯仔份量便可!

首頁

尾頁

跳至