意見反饋
義工

親子旅遊 今日: 11|主題: 149396

有無人去過韓國?

大宅

國民生產總值:1200

有無人去過韓國?

請問你們知不知道韓國人參專賣店有沒有“世宗高麗人參茶包”賣呢?因為在香港找不到。

別墅

國民生產總值:624

Re: 有無人去過韓國?

無聽過, 但唔肯定佢無, 只記得佢地主要賣太極人參產品同高麗人參沖濟.

版主

國民生產總值:51214

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我地買左人參粉及人參丸,送左兩盒人參茶,有寫住"製造元: (株)世宗高麗人參"。

唔知你係咪指呢種呢?

大宅

唔該晒Kiny的回應,感謝!

大宅

有無人去過韓國?

小草:

見到你的回覆簡直望到"柱"光,非常感謝!

間製造商真是這個 “(株)世宗高麗人參”,個盒面是否有很多雙喜字樣?請問你o係邊度買o架?

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

旋媽,

係呀! 盒面係有好多雙喜字樣,金色盒身,大字寫住"高麗人蔘茶",有一棵人蔘圖案,3g X 30包入,入面一包包茶葉用錫紙包裝。

我搵番張收據,上面地址寫﹕
韓國高麗人蔘
KOREA GINSENG CENTER
漢城市 西大門區 弘恩3洞 277-7
277-7, Hongeun-3dong, Seodaemoon-gu, Seoul, Korea
電話﹕(02)395-8868
傳真﹕(02)3216-6833 (我無打錯,真係多一個數字)

如果有需要你可以打電話或傳真過去問,佢地有人識講廣東話(仲好流利添! 做遊客生意麻! ) 好似話可以傳真訂貨,可以幫你寄黎香港,當然要傾埋運費點計啦!

大宅

小草:

我幾驚你唔覆我呀!見到你咁詳細既回覆,簡直萬二分感激,多謝晒你!

版主

唔駛客氣~

因為我要夜晚返到屋企先至可以搵番d資料麻~
希望幫到你啦!

大宅

小草:

你d資料好正確,今日已致電訂購,你真好人!多謝晒!

大宅

國民生產總值:2491

小草

我想問妳賣人蔘果陣時係跟咩團架 ?
:mrgreen:
Many thanks!

版主

yukiay,

永安

大宅

國民生產總值:1172

我都想問吓韓國邊度有靚衫賣, 除英文外, 佢地會唔會識講廣東話架?! :mrgreen:

版主

買衫多數都係去明洞/東大門/南大門一帶既商場。
英文佢地係非常非常非常有限,唔識廣東話,有時反而普通話會少少明!

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.