產前產後

跳至

首頁

尾頁

民房

在bb要出來前醫生剪開陰道及傷口縫合時是否會打麻醉?

?-(

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Re: 在bb要出來前醫生剪開陰道及傷口縫合時是否會打麻醉?

我係屯門醫院生就冇打麻醉針啦!!個時痛到我飛起呀~~但係我聽人講話剪開陰道既時候係唔痛既,但係我都唔知點解我會咁痛.....但傷口縫合時我就唔覺得痛,可能已經痛過龍啦!!

大宅

Re: 在bb要出來前醫生剪開陰道及傷口縫合時是否會打麻醉?

我係廣華到問過助產護, 她們回覆是一定會打麻醉針.

大宅

如果咁痛都無得打止痛針,咁都幾慘。

複式洋房

剪會陰o係無注射麻醉葯喎
因我feel 到助產士o係o個個位置剪o左一下,有o的痛
我仲問佢係咪剪o左添!

縫合傷口前,我有問過醫生,
佢地有注射麻醉葯的。
不過o係縫合之際,
都會feel 到o的針左穿右插

民房

我覺得一定要打,我d朋友都有打,但都有人冇打因此而怕生第二胎,所以一定係非常之痛

洋房

我係QM生. 由於bb快要出來, 個時我好痛. 所以剪開陰道既時候, 我係唔覺得痛. 但傷口縫合時, 我就到痛飛起.

大宅

ME TOO.
剪既時候係知道但唔痛, 到繨針時有打麻醉針,所以都唔痛.但feel 到 ka. :-P

別墅

繨針時有打麻醉針,所以都唔痛.但折就很痛
歡迎入我Dream House參觀 ---- 哈..... 我叫 寶寶 ......,,,,,, 由媽咪肚已這樣稱呼,我是2004年4月26日 在瑪麗醫院出世.........。 :-o :-o :-P 22/1/2005 - 第一次講 :媽媽: 十個月71.5cm - 6.21kgs(輕磅) 八個月懂向後爬 十個女懂向前爬 19 / 3 / 2005 - 懂自己扶住bb床企了 5/4/2005 - 7.1kgs,,,,, 13/5/2005 - 6.8kgs (76cm) 22/5/2005 - 可以放手自己行了 22/9/2005 - 8.2kgs (79cm) :-P :-PBoBo #### Photo ;-) [link=http://lilypie.com][img noborder]http://bd.lilypie.com/hQg8p8[/img][/link][url=:http://www.babyhome.com.tw/bb/47925]BO BO Photo[/url] 第二個小寶寶 - 2006年1月20日出世了

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

giy2000_hk 寫道:
剪會陰o係無注射麻醉葯喎
因我feel 到助產士o係o個個位置剪o左一下,有o的痛
我仲問佢係咪剪o左添!

縫合傷口前,我有問過醫生,
佢地有注射麻醉葯的。
不過o係縫合之際,
都會feel 到o的針左穿右插

[size=large]me too)))))))))

公爵府

2020勳章

其實我訓係到咩都睇唔到so唔知有無打針wor,不過俾佢cut左都唔知,縫針都唔係好痛,痛個下係佢縫完落去trop個下痛呀!!!!!!

別墅

咁係咪好痛架,我真你好鬼驚架。我就生,都唔知開唔開刀好。我好怕痛。

伯爵府

2020勳章

我想問縫針後, 去小便時或行路時會唔會痛? 幾多日之後才唔痛?

翡翠宮

2020勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

721bb 寫道:
ME TOO.
剪既時候係知道但唔痛, 到繨針時有打麻醉針,所以都唔痛.但feel 到 ka. :-P

我都係喎

複式洋房

ioi 寫道:
我想問縫針後, 去小便時或行路時會唔會痛? 幾多日之後才唔痛?

我在東區醫院生,當時個醫生會同我講:依家同妳打麻醉針,然後就會剪開陰道/傷口縫合. 嘩!頭一,二天真的很痛,每行一步都想死,最慘就是去大便(心理負擔很大),但到了第五日就活動自如了.
頭腦相當靈活(轉數快),有大將風範,領悟力相當高,做任何事愛親力親為,屬機會主義者,懂得精打細算,但愛面子(敏感於別人怎樣看自己),有責任心,欠表達力及創意,要學習培養探求精神(因欠疑心)、耐性及愛心。

男爵府

死喇∼∼好似好得人驚咁喎∼∼有d話痛∼有d話唔痛∼∼咁會唔會叫老公陪住有咁痛呢 ?-( ?-( ?-(
★?我家特破7000位客人喇?☆ [/url] ..+°。照咗喇..肚入面嘅小b係女仔嚟咖..+°。

子爵府

maggie1003 寫道:
[quote]
ioi 寫道:

我在東區醫院生,當時個醫生會同我講:依家同妳打麻醉針,然後就會剪開陰道/傷口縫合. 嘩!頭一,二天真的很痛,每行一步都想死,最慘就是去大便(心理負擔很大),但到了第五日就活動自如了.
[/quote]咁妳生完個幾日有冇便便呀!便便時傷囗痛吾痛呀!我就生 la 都好驚呀!又剪又縺針勁驚,驚到十級呀 :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
人見人愛皇帝仔BB入黎睇la 皇帝baby皇親國戚開心笑哈哈===>>>去片

複式洋房

BB仔媽咪,
我生完第三日就有便便,其實便便時都沒有痛,只是自已心理壓力. 飲多D暖水,便便暢順就無問題了. 唔好咁擔心亦唔好比咁多壓力自己,一切順其自然. 其實剪開陰道/傷口縫合都有打麻醉針是不覺痛的. 一見到BB出世就覺得所有痛都是值得的,祝妳生個肥肥白白的BB!
頭腦相當靈活(轉數快),有大將風範,領悟力相當高,做任何事愛親力親為,屬機會主義者,懂得精打細算,但愛面子(敏感於別人怎樣看自己),有責任心,欠表達力及創意,要學習培養探求精神(因欠疑心)、耐性及愛心。

子爵府

BB仔媽咪:
唔駛咁驚架, 其實剪會陰同聯針係唔痛架, 到個陣妳會集中係用力生個bb出黎, 所以唔覺痛架, 放心啦^^ (其實而家生完bb幾個月, 我都唔知有無打過麻醉藥)
另外, 我生完第2朝有便便啦, 其實真係心理障礙黎架咋, 唔痛架! (不過可以叫屋企人探妳個陣買定紅提子, 有助自己日日排便, 順暢d, 軟身d)

子爵府

maggie1003 寫道:
BB仔媽咪,
我生完第三日就有便便,其實便便時都沒有痛,只是自已心理壓力. 飲多D暖水,便便暢順就無問題了. 唔好咁擔心亦唔好比咁多壓力自己,一切順其自然. 其實剪開陰道/傷口縫合都有打麻醉針是不覺痛的. 一見到BB出世就覺得所有痛都是值得的,祝妳生個肥肥白白的BB!
我係QE生係公立醫院所以好驚 :cry: :cry: :cry:
人見人愛皇帝仔BB入黎睇la 皇帝baby皇親國戚開心笑哈哈===>>>去片

首頁

尾頁

跳至