嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

我老公同個仔今年第一年做天炙(佢地有鼻敏感), 依家我老公朝早鼻水少左, "黑痴"都少左. 個仔呢兩個星期冇鼻塞同鼻水, 我覺得好開心呀.....

請問有冇人知道究竟會唔會一路好落去, 定係好似食西藥咁初初好d然後又慢慢冇咁好要等下年再做第二年先再好d?

只係用d中藥貼下幾次穴位就有咁既效果真係好神奇, 但係唔係遲d會再好d既呢???

大宅

點解你話你地完成第一年既天炙療程既?聽日13號先係最後一伏喎。

我同我個女都有做,我覺得個女訓覺時個氣管好似鬆左好多,冇咁多he he聲啦。

你地做天灸要幾多錢呀?

大宅

因為係浸會中醫院度做係全部係星期日做(由7月19日起連續四星期), 不過因為唔係正三伏天做所以做四次(再加多一劑係加強). total要800蚊.

我覺得浸會做得幾好, 好快手. 除左第一次耐d, 之後果三次十幾分鐘走得. 但佢個地點(浸會大學隔離)就唔方便攞........

你有冇聽過"三九天炙"? 係冬天其中三日又貼三次係補身既可以加強天炙既效果, 我見個仔做完今次天炙既反應幾好, 好想有更好更穩定既反應, 所以都想試下, 但浸會冇呢隻做攞......

原帖由 leedy 於 09-8-12 22:55 發表
點解你話你地完成第一年既天炙療程既?聽日13號先係最後一伏喎。

我同我個女都有做,我覺得個女訓覺時個氣管好似鬆左好多,冇咁多he he聲啦。

你地做天灸要幾多錢呀? ...

首頁

尾頁

跳至