產前產後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

住院日數

好多時見d媽咪生完bb之後都要住成5-6日醫院, 想知道如果開刀生bb, 係咪一定要住咁耐架, 因為我唸住唔join package, 但係就唔知到時應該住幾多日醫院, 其實係咪如果冇乜野既話3日都ok架喇? 因為我都幾驚住咁耐醫院, 想快d返屋企.

男爵府

Re: 住院日數

我就7/1 晚開刀生 亞 b , 11/1 早上 可以同亞 b 一起出院..
我無 join package ..前後就5日4 放...但係實際上無...

妳要睇吓e 生0既 advise ..佢覺得妳可以出院 ..佢就會比妳出....

3日我唸就 唔係好得 la ...好似我個 case 咁..都係8/1 晚先落到床...因為有條尿喉 ka ..... (first 24 hours)

hope it"s help
我囡囡"梓瑤"係 1 月7 日來到我地的小家庭, 重3.9kg:-P

子爵府

2020勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

我27/11生完,30/11就出院,住左3日,係我自己要求出院o既,因為我好唔鍾意o係醫院囉.....

民房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我25/11入院,26晚生,30晚出院!

大宅

7/1入院,10號中午出院

公爵府

2020勳章

我28/12見紅入院,1/1先生,4/1先出院

複式洋房

16/9夜晚穿水&生,20/9出院

禁止訪問

翡翠宮

2020勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

係啊!開刀的媽咪係要住耐d家 5-7日
如果順產3-4日就走得啦
我就住左3日就走得

大宅

知唔知廣華醫院又點呢? 我剩係知開刀要7日....

伯爵府

畀面勳章

我住廣華,順產,不過果陣"sars",所以兩日半就"的"我出院。
http://www.edu-kingdom.com/?10928
教育王國個人空間

複式洋房

Depends on yr own recovery on the wound for operation case if u don't join package. And yr doctor must approve b4 discharge.

大宅

我係順產既,9月25日零時入院,9:00am生,9月28日早上出院。

當時我隔離左右兩個床位都係開刀生既,聽佢地講開完刀第二日完全落吾到床,第三日勉強可以,第五日朝佢地都出院啦!
Tung Tung [img align=left]http://lilypie.com/baby1/050925/2/2/1/+8[/img]

首頁

尾頁

跳至