心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

今晚要去見工...

在現公司做咗十年都未去過見工, 又唔知現時的interview會問乜?好緊張啊!
昨日工人放假要湊2個小朋友,平時係好enjoy可以全日對住他們, 但昨日將自己的緊張情緒發洩咗去個大女到(2歲幾), 成日鬧佢,搞到今早要同佢道歉. :cry:

smarties

禁止訪問

Re: 今晚要去見工...

該用戶已被刪除

男爵府

祝你馬到功成!加油!

大宅

Hello smarties

Just be prepared for all the answers of possible questions, e.g.
What qualification do you have?
What working experience do you have?
What are the main duties of your present job?
Why do you want to change job?
What do you know about the company which you are now applying?
etc, etc.

Remember to polish your shoes, sit relaxly, tidy your hair and have eye contacts with your interviewer.

GOOD LUCK!!!!!!

別墅

努力! 加油!

祝妳interview成功!

Relax! Relax!

子爵府

好媽媽勳章

我呢排interview完, 有以下少少分享:

(1) 有時間就去公司website了解間公司, 可能interview你既唔係你要做果個dept. head. 我就係咁, 我做a/c, 佢搵左個管opeartion既director interview我, 個話題由現時公司業務轉左去公司發展路向, 有少少background information都有得吹下.
(2) 準備定你要問佢既問題.
(3) 我俾人問過做過幾份工最鐘意邊份, 點解?
(4) 準備自我介紹時會講d咩野

祝你面試成功!

首頁

尾頁

跳至