意見反饋
義工

心聲留言 今日: 13|主題: 15930

終於生左BB

公爵府

國民生產總值:25200

終於生左BB

我終於明白到點解D人話陀BB個時就好想佢快D出世,
到出左世就好想"失"返佢入去個肚度.
而家我餵全人奶捱左半個月,開始覺得累,有時想放棄
補一兩餐奶粉,因為得我自己一個湊,BB又食得密,
完全無時間休息,最令我想放棄的原因係家人唔太支持,
一見我餵得咁密,就係咁話BB唔飽快D補奶粉啦!
有時都會為左呢件事唔開心到o咸,因為餵人奶壓力好大.
好彩我同老公講,佢好支持我.所E我先堅持到底.
我都同自己講:[陀BB咁辛苦都捱左咁多個月,連生仔個關都捱埋,我無理由唔捱埋呢幾個月佢]

子爵府

國民生產總值:13922

Re: 終於生左BB

easonkinki,

餵人奶真係幾辛苦, 日日都好似夢遊咁, 而且你剛剛生完係有啲產後抑鬱, 不過BB食多些人奶真係會好啲, 我都係餵到返工才停止, 繼續努力!

禁止訪問

國民生產總值:205825

畀面勳章 環保接龍勳章

洋房

國民生產總值:346

easonkinki 妳好叻,我全力支持妳,妳要比心機呀!

開心只是一種態度, 一種睇法, 用不同的心態會有不同的效果, 朋友, 你是每事埋怨還是每事感恩? 快樂與否, 取決於你自己啦!!!

大宅

國民生產總值:1705

easonkinki,

比心機呀,捱過咗開頭o個個零月就好好多架lar,bb會食得冇咁密架,我同你差唔多,都係一個人湊b,有時真係想去沖個涼都要滾水碌腳咁,煮d野食都冇時間~~~真係想放棄,又成日覺得冇人幫到自己,都會喊同好忟憎,但見最難捱開頭個星期(我開刀,小b住咗三日icu,之後先開始餵人奶,小b開頭唔係好肯食mama奶:evil: )都捱過咗咪唔忿氣law,不過如果真係太累,我唔會迫自己架,咪開奶粉等小b可以隔耐小小先食,咁可以回番小小精力同埋心情

別墅

國民生產總值:554

禁止訪問

國民生產總值:3892

禁止訪問

國民生產總值:30345

子爵府

國民生產總值:10819

你要堅持呀,
BB食人奶會健康好多好多架,
又醒D又叻D,
有回報架,
加油

子爵府

國民生產總值:10819

SBB-theking
========
你BB的酒窩又靚又深...好可愛 :-P :-P :-P

男爵府

國民生產總值:8120

easonkinki,

你做得好好,加油呀!過左一個月之後就會舒服d架喇!其實餵母乳一定係比餵奶粉辛苦架喇,不過為左BB好就無計啦~!

伯爵府

國民生產總值:15915

好勁丫!!!支持你!!!!

等待驗證會員

國民生產總值:16753

easonkinki 寫道:
我終於明白到點解D人話陀BB個時就好想佢快D出世,
到出左世就好想"失"返佢入去個肚度.
而家我餵全人奶捱左半個月,開始覺得累,有時想放棄
補一兩餐奶粉,因為得我自己一個湊,BB又食得密,
完全無時間休息,最令我想放棄的原因係家人唔太支持,
一見我餵得咁密,就係咁話BB唔飽快D補奶粉啦!
有時都會為左呢件事唔開心到o咸,因為餵人奶壓力好大.
好彩我同老公講,佢好支持我.所E我先堅持到底.
我都同自己講:[陀BB咁辛苦都捱左咁多個月,連生仔個關都捱埋,我無理由唔捱埋呢幾個月佢]

Hi easonkinki,

Congratulation !!!

唔使理真其他人講嘅嘢,有老公支持您就得啦,重有BK啲媽味咪,得閒就上來傾吓啦。 您係唔係有上另一個BB網o架?

男爵府

國民生產總值:6373

你越放鬆就越多奶, 要堅持唔好密過1.5-2小時, 有時間小休息先再餵, 其實每次半小時以內都好夠, 每次最好淨餵一邊, 如是者你的奶會多d, 因為下兩餐先係同一邊, 有足夠時間上奶... 飲下魚湯或鱆魚花生木瓜湯都好多奶架, 一定要心情平和先有奶, 努力呀!!

我第一胎有你同樣問題, 所以第二胎用以上方法&唔同家人同住坐月就ok.

男爵府

國民生產總值:5867

2011至尊種植勳章

easonkinki,

餵母乳的過程是先苦後甜的.

多些去"母乳餵哺"討論區看留言和分享, 那裡會有很多母乳媽媽支持你!

努力, 加油!!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.