跳至
[2004年或之前] 返工著咩鞋?

首頁

尾頁

版主

2020勳章 玩具勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

返工著咩鞋?

我1/2開始返新工, 衣著要行政LOOK... 我不嬲返工都係衛衣牛仔衭, 所以無乜套裝~~~ 我O向吉之島見到對鞋幾好樣, 不過唔知襯裙好唔好睇, 大家俾DD意見我O丫~~~

對鞋係小尖方頭, 蓋全腳面... (似loafer款) 襯衭我知無問題, 但裙就好似有DD怪... 不過著落真係好舒服, 我腳趾比較圓大, 所以著尖頭高踭鞋係唔好睇的, 好煩呀!!

男爵府

2020勳章 育兒性格勳章

Re: 返工著咩鞋?

一對loafer如果要襯裙,只可以全身黑囉,如果唔係真係有少少leung架...

買d低腰,冇咩details既直身黑裙會好d,不過咁樣又好似冇咁executive look喎,不如買番對semi high heel既婆仔鞋啦,襯套裝係幾好架,今年好興架,而且婆仔鞋一定唔會腳痛啦~

版主

2020勳章 玩具勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

我條onepiece係深藍色... 有套啡色唔太行政的suit, 但會襯boot... 裇衫西衭大量, 所以咁先煩!! 都唔知仲好唔好買套裙 ?-(

子爵府

小倩:

妳想日日番工都著既, 最緊要買對舒服, 方便又好襯; 我有好多"尖頭鞋", 但其實我日日著個對係"婆仔鞋", 所以我都建議妳去買"婆仔鞋"

我之前成日做魚腩去i.t.買鞋, 佢地d鞋的確好啱我心水, 但而家佢地唔做減價我真係唔會唸買佢; 然後係我無意之中發現左"利時商場門口對面", 有間鞋鋪, 個間鞋鋪都幾啱我心水, 有好多"婆仔鞋", 又唔貴, 妳去開可以睇下!

版主

因為我睇中O個對係"爽健", 佢個cushion鞋踭真係勁舒服, 仲全線做緊65折, 折O左三百零, 好抵O架!! (因為會著住佢揹仔返托兒所, 要行樓梯斜路...)

子爵府

小倩:
其實買黑色就隱陣d既! 而家大家都做左湊仔婆, 買番對舒服既平底鞋好緊要, 而家新年前應該further sale啦喎, 買得過既!

版主

yoyobb:

黑色就係一定O架啦, 爭在買咩款囉... 我有對N年前的粗踭loafer款, 不過要買過cushion鞋墊先得... 依家睇中o個對就半heel, 所以唔驚會太高!!

男爵府

2020勳章 育兒性格勳章

小倩︰

爽建d款得唔得架?

yoyobb:

我想問利時間野d鞋大約幾錢一對?我都心陏陏,家陣日日著converse咋....

版主

bb1027:

都OK O架!! 你返工/屋企近邊頭, 等我話你知佢的專柜O向邊, 你咪可以睇款囉~~~ 有D屈臣都有O架!!

(睇番單張, 屯門吉之島有專柜!!)

首頁

尾頁

跳至
熱門主題