想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

又係我...今朝check 紅d 有20 - 30% 粗,
但係啱啱五點突然間發覺有啡紅色分泌物,
我從未試過排卵期間有啡紅色 (似血絲)半透明分秘物...

有冇sis 知我係咪因為排咗卵後先有啡紅色分泌, 還是排卵前先會有呢d 分泌呢?

如果係排咗卵後先有, 我今晚要即刻dodo,
好擔心...我唔想miss 咗今個月排卵期,
(我cycle 32day, 通常day 18先深粗...but 月頭食左四日中藥唔知會唔會影響到)

複式洋房

我上網搵咗好多資料都confirm 究竟係排卵前先有出血還是排卵後出血...? 紅d 又得淺線~~~

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 miriam_mwk 於 09-8-16 17:23 發表
又係我...今朝check 紅d 有20 - 30% 粗,
但係啱啱五點突然間發覺有啡紅色分泌物,
我從未試過排卵期間有啡紅色 (似血絲)半透明分秘物...

有冇sis 知我係咪因為排咗卵後先有啡紅色分泌, 還是排卵前先會有呢d 分泌呢?
...

你可以先 dodo 左先.

另有可能係 排卵性出血, 又或者荷爾蒙失調.

複式洋房

定係聽朝再check 紅d 睇下有冇深粗先呢?

排卵性出血會唔會影響紅d 深粗度?

thanks

複式洋房

今日都仲有d 血絲分泌...
today day 17 喇...有40% 粗,
估計應該都係聽日day 18深粗...
知唔知排卵性出血會否影響著床?
我打算day 19 朝先dodo...

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 miriam_mwk 於 09-8-17 22:40 發表
今日都仲有d 血絲分泌...
today day 17 喇...有40% 粗,
估計應該都係聽日day 18深粗...
知唔知排卵性出血會否影響著床?
我打算day 19 朝先dodo...

唔影響 著床. 但點解 day 19先 dodo?

複式洋房

原帖由 miffymiffy 於 09-8-17 23:00 發表

唔影響 著床. 但點解 day 19先 dodo?

哦, 我通常day 18 深粗, 試咗兩個月都唔bingo,
今個月想試下day 19 先dodo^^

大宅

我今日day15, 都有粉紅嘅分泌, 紅d得淺粗, clearblue有哈哈笑, 右邊小腹痛, 都唔知幾時dodo好 好煩呀

首頁

尾頁

跳至