嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

DBK 烚奶煲問題

烚奶煲通常烚幾耐時間先熄燈呢? 我用O左半年都是 15mins 到熄燈, 但我見個煲底有污濁...買了之前BK 媽咪介紹係 日本X 買的秋之原 LEMON 酸清洗後...個煲就要烚 30mins 到先熄燈, 之後再過2個月我又用來清洗...個煲現在足足要用 1hrs 先熄燈呀...請問BK 媽咪我的烚奶煲是否壞了? 請問有保養的嗎???未過1年???

侯爵府

畀面勳章

Re: DBK 烚奶煲問題

馬騮女,
您會不會放水太多, 剛滿到銀色底已經ok , 我以前都是用DBK, 但現在我用明火煲, 發現更清潔

大宅

我都係放滿水到銀色盤的...但都唔知點解會咁樣???

男爵府

Hi,馬騮女

I think it should be something wrong, you can call their customer hotline to ask for exchange another one if it is under guarantee period i.e. use less than 1 year.

The tel no. is 2544-6215 miss Choi

Hope it can help you :wink:

How are you?

禁止訪問

大宅

Thanks~Littlebaby 比個電話no.我先...

我原耐唔見o左張收據~不過我都有打電話去問係咪壞o左...佢話我可以另去買的地方等佢o地排人收取檢查(JUSCO)...不過可能要比錢~check o左睇睇咩事先知...但我有佢DBK的保養証...我睇番保養成2年嫁..我仲唔見O左張收據...好慘呀...要比錢維修~ :cry:

首頁

尾頁

跳至