跳至

首頁

尾頁

複式洋房

邊度有平靚正嘅大肚衫????

有否型仔媽媽可以提供吓!!! 我好小着裙架, 一般嘅大肚衫我覺得不太適合我, 無論款式或size, 有啲個樣好小小嗰啲又成千蚊, 太貴啦! 只着得幾個月. 你話係唔係.

男爵府

Re: 邊度有平靚正嘅大肚衫????

YANGI :

我都係好似你甘諗法, 我同係一樣唔鐘意著大肚裙, 我會揀大肚褲著, 你去花園街, 女人街都有得買, 價錢好合理, 又唔貴, 至於大肚衫, 我而家仲未著, 我諗住買d型既衫囉, 可能會買d大碼既衫著, 甘就唔使著大肚衫 ! 你呢 ??

大宅

Motherworld 嘅牛仔褲最正, 一D都唔"leung"...三百幾蚊一條, 絕對物超所值...

女人街啲厚絲襪&裙仔都幾好, 百零蚊就有一條厚嘅冬天裙, 我買左一倏呀, 啲friend話一啲都睇唔出係cheap嘢, 所以都幾okay gar...

而若果你鈡意著褲, 可以諗吓去Marks & Spencer 買特大碼cashmere料冷衫著呀(我買了一件18碼的cashmere料嘅turtleneck, HK$350 after discounted), 有長身又型仔嘅style呀, 可以遮到個肚...and 我喺街道見到有啲大肚波著過頭'lup"嘅披肩遮肚, 我都諗住過兩日去瑪莎買 (on sale ar..)

Hope these help la....

大宅

係 "大肚婆", 唔係"大肚波", sorry to all of us la..hahahahaha....

複式洋房

Christy :
你好! 我依家着緊一般嘅衫, 並不是for大肚婆. 衫呢方面都唔係好擔心, 因為我都不算大隻, 不過下身, 就有啲問題啦. 以前我買咗條 Levi's 嘅(賴)屎褲成 28 腰(原本24腰), 依家仲可以免强着到, 我唸過多一至兩個星期就唔得架啦! 我去過好多賣大肚婆衫嘅舖頭睇過, 次次都空手出返嚟, 啲款式真係呢.........., 你講點算好! :cry:

複式洋房

bobodog:

好多謝你嘅提意, 我都會去Marks & Spencer / Motherworld睇吓! 如果買到的話, 返嚟講比你知呀!!!!!!
:wink:

大宅

我昨天都去左Motherworld到買左條大肚婆牛仔褲,嘩!原來真是好正呀.而家有8折呀. 折實$3xx.

男爵府

YANGI :

我都想著牛仔褲, 但我暫時唔買住等月尾新年出大減價先去買, 我而家就著大肚貼身褲, 都好舒服, 而且我本身唔係肥, 個肚亦唔係好大, 加對boots 都好型架!! http://lilypie.com/first_birthday.php

大宅

Yangi,
好呀..祝你買到多啲正嘢啦..

我今日都会去Motherworld 買多2條褲, 因為已經無舊褲啱著lu....

:lol:

複式洋房

係呀,Motherworld啲褲幾好架,我14weeks時已買咗4條褲,著咗成個月lu,雖然個肚唔算大,但平時啲褲都已經著唔到。我行過Gennie、妮妮、010、媽咪屋、歐歐美妮,相比來說,Motherworld啲款真係不錯,$又比人經濟。牛仔褲係心水推介。

仲有發現一間喺深水埗做批發的孕婦衫樓上舖,可以零售,褲and衫約$80、裙約$100。啲款唔算話好靚好型,但都幾大路唔leung唔cheap,平時著不錯架,我都入咗啲貨。間舖叫百靈,在長沙灣道,在深水埗MTR一頭一尾兩個出口(近鴨寮街嗰邊)嘅中間,在那座大厦的地下有招牌的。我在荃灣啲商場見到有shop買佢地啲衫貴好多架。 :-P
[url=][/url]

大宅

Ah..SMM, --> 英雄所見略同...我都覺得Motherworld 勁正, 尤其係D褲...铜鑼灣全章居隔離間舖個sales 仲好好人添 (廣東話唔正. 四十零歲果個)

大宅

bobodog,

我昨天都係係呢間鋪到買,個Sales幾好,妳係唔係都係銅鑼灣返工呀.

伯爵府

Re: 邊度有平靚正

我都係o係呢間買底底喎
依家做緊買3送1,我尋日又買左4條喇... 又平又好著,motherworld 的確唔錯

複式洋房

SMM :
請問你有冇深水埗嗰間嘅詳細地址呀!! 我都有興趣去睇吓.
不過我係一個路盲, 又唔熟深水埗區喎.
唔該唒!!!

SMM 寫道:
係呀,Motherworld啲褲幾好架,我14weeks時已買咗4條褲,著咗成個月lu,雖然個肚唔算大,但平時啲褲都已經著唔到。我行過Gennie、妮妮、010、媽咪屋、歐歐美妮,相比來說,Motherworld啲款真係不錯,$又比人經濟。牛仔褲係心水推介。

仲有發現一間喺深水埗做批發的孕婦衫樓上舖,可以零售,褲and衫約$80、裙約$100。啲款唔算話好靚好型,但都幾大路唔leung唔cheap,平時著不錯架,我都入咗啲貨。間舖叫百靈,在長沙灣道,在深水埗MTR一頭一尾兩個出口(近鴨寮街嗰邊)嘅中間,在那座大厦的地下有招牌的。我在荃灣啲商場見到有shop買佢地啲衫貴好多架。 :-P

大宅

Yee280102,
我有左之前三個月就quit左份工專心"bo"蛋啦, 等生完修完身先出返嚟做嘢

我住港島區, 所以成日喺Causeway Bay 打"dung" 架..he he...

我試左幾間shops嘅大肚under, 都係覺得Motherworld嘅好啲...我諗佢就快要揾我地做sales / 賣廣告, he he

大宅

妮妮啲嘢quality勁差, 我已經爛左2條有托腹效能嘅under...我記得呢2條under仲幾貴添bor...激死!! 以後唔幫襯佢.... :evil:

複式洋房

bobodog :

聽完你哋講Motherworld嘅褲好, 噙晚我一放工就即刻去銅鑼灣泉章居嗰間買咗1條牛仔褲, 同1條牛仔裙, 嘩!!!! 真係好好着, 啲款式都合心意, 多謝你嘅好介紹, 多謝多謝!!!!!!

大宅

bobodog,

嘩, 妳就好啦. 可以專心"bo"蛋. 我唸妳個BB一定好好湊. 因為係陀BB時侯無壓力, 心情靚靚下的BB情緒會好穩定. 我上一胎臨生前一個月要Audit, 緊張到C呀. 攪到自已成日都訓唔到. 絡果我個女真是好難湊呀.
妳有無去游水呀. 我上一胎由第四個月至七個月都有去游. 當游緊的時侯妳會覺得個BB同妳一齊游, 好得意. 當然要慢慢游啦. 我係佢4個月的時候就同佢去游. 竟然一D都唔驚喎, 2歲時已經可以剩係著住手肘自已游啦. 妳有時間都可以去南華會到游. 暖水池到OK, 我都唸住下個月無口甘凍的時侯去游囉. :lol: :lol: :lol:

大宅

Yee280102,
aiya...我唔識游水架...好可惜indeed...

大宅

Yangi,
Welcome la....我之前揾左呢D款一排都揾唔到, 把心一橫諗住郵購一條jeans from Japan, 但要500幾蚊...好彩喺我fax份郵購form之前一日揾到呢間shop囉, 而且招呼又好, 又令我慳番D$$, 所以咪好樂意介紹比你地囉 :mrgreen:

首頁

尾頁

跳至