嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

民房

同BB陲, 會否很大壓力, 因怕整醒佢.

男爵府

Re: 同BB陲, 會否很大壓力, 因怕整醒佢.

我怕整死佢多過整醒佢,因為驚瞓冧左太危險。

男爵府

梁阿太 寫道:
我怕整死佢多過整醒佢,因為驚瞓冧左太危險。

我都係怕壓親佢多d,

大宅

我仔7個月大就開始同我sleep,我老公一個月得幾晚在HK。好醒訓兼吾反訓的大人才好同BB訓。對我來說幾方便,佢一fu被我可以即刻同佢cover過,只有我仔整醒我,我未試過整醒佢。但我一定一定吾比我老公同個仔單獨兩個訓,半個鍾都有危險,我仔一定"釘蓋"。

禁止訪問

大宅

我同樣都係怕整死佢多過整醒佢.
我係一定一定一定唔會同個bb睡.

男爵府

holiday 寫道:

同意...

洋房

yes, very dangerous

複式洋房

Yes, I am very alert, wake up several times. But he is still sleeping with me even though he is over 3 years old now.
:-)

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

holiday 寫道:

絕對同意呀。因為好多意外都係因為bb同大人一齊瞓先會發生,所以如非不得意,都唔好同bb同一張床。
該用戶已被刪除

大宅

我都係一個好醒訓既人, 但係我都係唔敢同bb一齊訓, 寧願辛苦d夜晚札醒時落床去望望bb算.

大宅

好媽媽勳章 BK Milk勳章 2016畫展勳章

利太~ 寫道:
我都係一個好醒訓既人, 但係我都係唔敢同bb一齊訓, 寧願辛苦d夜晚札醒時落床去望望bb算.

agreed, very dangerous ar!
Hazel just turned 2 years old on 26 Nov.

別墅

i'm now sleeping with my baby...
as i know that when mothers deliver their babies, the hormones inside the mother will remind her that there is a baby next to her....
and, since i'm bf mother , so, i sleep with her and luckily, she is quiet when she sleeps...don't turn around...
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;53/st/20040521/n/Chloe/k/023c/age.png

首頁

尾頁

跳至