興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

點陣圖點樣轉番jpg圖像

我以前的電腦一睇相就係jpg,因壞左比人"正"完後而家睇全部圖片佢都自動用點陣圖,問題:
1.點可將d相變番jpg?
2.邊度可調效番每次看圖片都係jpg?
3.吾知點解用吾到outlook Express?

大宅

Re: 點陣圖點樣轉番jpg圖像

jpg無可能會變成bmp, 妳是否攪錯了?

大宅

是bmp轉jpg

大宅

唔明. 你D相究竟本來係jpg定bmp?

DC相一般係jpg.

男爵府

醒目開學勳章

1. bmp to jpg, use the following
image converter
or other software e.g. ACDSEE, PHOTOSHOP, PAINTSHOP .......

2. 可能祇係開jpg的軟件轉了, 你先至有誤會, 試下用番之前個軟件開番, 睇下得唔得

大宅

嘩~表達能力一流~睇左幾次都唔明係講咩...
可能係(80%):
你去c driver→my picture(假定係係存相地方...)→指住張相→內容→更變(選你用開睇相之software...如ACDSee...)就回復原本設定了....

侯爵府

畀面勳章

fionlai60 寫道:
我以前的電腦一睇相就係jpg,因壞左比人"正"完後而家睇全部圖片佢都自動用點陣圖,問題:
1.點可將d相變番jpg?
2.邊度可調效番每次看圖片都係jpg?
3.吾知點解用吾到outlook Express?

>>1.點可將d相變番jpg?
用軟件做 : acdsee/ irfanview/ photoshop/ photo impact/ photo paint,...etc

>>2.邊度可調效番每次看圖片都係jpg?
right click the image select "properties",open with->change
其實呢個係用甚麼program去開呢類檔案(*.jpg/*.bmp...etc);而唔係"每次看圖片都係jpg"<--個file本身屬性,您想由bmp轉jpg就要經software convert!

>>3.吾知點解用吾到outlook Express?
connection未set好!您要輸入返您login name/password/ isp info....etc先至check到email嘛!!

大宅

thank you all :
3.吾知點解用吾到outlook Express?connection未set好!係邊度set?isp info係咩,smtp中無打其他字,只有smtp.我應打咩落去.我用和記上網的.我打過hgcbroadband.com都吾得,佢叫我查伺服器是否正確??吾好意思我電腦好差的

首頁

尾頁

跳至
熱門主題