意見反饋
義工

產前產後 今日: 23|主題: 240884

有無媽媽唔餵人奶

別墅

國民生產總值:836

有無媽媽唔餵人奶

咁你地bb食邊隻奶粉呢?
可以分享吓嗎?

大宅

國民生產總值:1703

Re: 有無媽媽唔餵人奶

安嬰兒A+
Tung Tung [img align=left]http://lilypie.com/baby1/050925/2/2/1/+8[/img]

禁止訪問

國民生產總值:10761

子爵府

國民生產總值:10120

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

安嬰兒A+

子爵府

國民生產總值:11965

好媽媽勳章

我b仔食雪印...

[url=http://lilypie.com][img]

複式洋房

國民生產總值:219

安嬰兒A+

男爵府

國民生產總值:7229

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Similliac (Abbot)

男爵府

國民生產總值:6788

好媽媽勳章

florencels 寫道:
安嬰兒A+

我都係

侯爵府

國民生產總值:24077

我仔仔食雪印
我家有隻曳曳豬

別墅

我想問......點解你地會選擇食奶粉,而唔餵人奶呢?
我自己就因為要返工,所以諗住食奶粉會比較適合!

洋房

國民生產總值:31

我近排有好多醫院朋友生完都食"能恩", 安兒健A+就適合女仔食, S-26就適合男仔食, 話食左D骨骼會好D!

大宅

國民生產總值:4221

stella.yam,

母乳提供的抗體,沒有任何奶粉可以取代.
吃母乳的BB,抵抗力會好好多.病痛都少D.

其實很多餵母乳的媽媽都要上班.
即使吃一兩個月,都總比不吃好.(當然吃得越久越好)

如果有疑問,可向醫護人員查詢,或者到母乳餵哺版看看.

別墅

其實我都係考慮緊,餵奶粉定人奶,
我當然知道人奶係最好啦!
但我都想餵奶粉嘅媽媽可以比d意見我!

大宅

國民生產總值:1621

我大女係食金裝S-26,今胎細女都係食金裝S-26
頌恩99年3月8,穎恩05年5月2,浩宏06年12月31 頌恩穎恩網頁

大宅

國民生產總值:4703

Stella and Yam,

Yes, I agree with PC9. I also breast-feed my baby until now. I start working on this week and I also pump my milk in the office two times a day. There is no other formula can replace your milk. You can try to breast-feed your baby when you have delivered your baby.

愛 是 恆 久 忍 耐 、 又 有 恩 慈 . 愛 是 不 嫉 妒 . 愛 是 不 自 誇 . 不 張 狂 .  不 作 害 羞 的 事 . 不 求 自 己 的 益 處 . 不 輕 易 發 怒 . 不 計 算 人 的 惡 .  不 喜 歡 不 義 . 只 喜 歡 真 理 .  凡 事 包 容 . 凡 事 相 信 . 凡 事 盼 望 . 凡 事 忍 耐 。   愛 是 永 不 止 息 ...

大宅

國民生產總值:1703

deborahmak,
而以!我反而聽講話雪印啱BB女多D!其實身邊D朋友多數首選安嬰兒A+,話made in USA嘅奶粉好肥仔 woh,最好係made in 荷蘭、澳洲呀咁!

我同事個囡囡最初係食安嬰兒A+,但個幾月大因為便秘改食雀巢低敏"能恩",醫生話如果BB有敏感最好食"能恩"woh!:wink:

deborahmak 寫道:
我近排有好多醫院朋友生完都食"能恩", 安兒健A+就適合女仔食, S-26就適合男仔食, 話食左D骨骼會好D!
Tung Tung [img align=left]http://lilypie.com/baby1/050925/2/2/1/+8[/img]

男爵府

國民生產總值:5830

stella.yam 寫道:
其實我都係考慮緊,餵奶粉定人奶,
我當然知道人奶係最好啦!
但我都想餵奶粉嘅媽媽可以比d意見我!

我都好想餵人奶﹐但生完頭兩日都上唔到奶﹐本來我都好堅持繼續餵﹐但真係無辦法﹐想幫阿b補奶﹐姑娘又比說話妳聽。又比隔籬床話我阿b好嘈。
佢出世兩日都食唔飽﹐喊得好鬼淒涼﹐本來第三日出得院﹐點知阿b唔夠'程'﹐唔出得。(最後要奶粉至重番)
見佢咁淒涼我好肉赤﹐自己又痛又辛苦﹐又嘈住其他人﹐最後都係放棄左。
所以如果妳要餵人奶﹐妳要有足夠o既心理準備﹐頭幾日o係好辛苦架﹐希望妳得啦﹐對阿b係好事黎!
我的家有個馬桶, 馬桶裡有隻馬騮

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.