意見反饋
義工

派對情報 今日: 3|主題: 10745

你開果次生日會大人細路共有幾多人?

男爵府

國民生產總值:5872

你開果次生日會大人細路共有幾多人?

我份name list大人加細路連埋自己既屋企人接近100 ... 如果黎齊都好誇張...驚唔夠地方now..
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

複式洋房

國民生產總值:497

Re: 你開果次生日會大人細路共有幾多人?

Wah... where to hold ?

男爵府

我租果度話可以容納60個大人, 但我叫既已經係 "必須" 叫的, 細路都差唔多30幾個, 你諗下每一個細路都帶2個daddy mammy黎, 30x3都90... 就算唔夠位坐都希望夠位 "企" 啦。

珍珠宮

國民生產總值:34734

如果係同學仔...通常都係媽咪黎咋~
我開過2次,d同學都係1個家長黎~

大宅

國民生產總值:1007

我係2003年開過一次,果時個女讀nursery,未有太多同學,只有30幾人。今年生日會,小女讀K2,total 有100人呀。因我有請clown,所以很多同學都帶父母同兄弟姊妹黎玩。但實在太多人,很難handle。我同我老公一D野都無食呀。

伯爵府

國民生產總值:18338

好媽媽勳章

Mummy,

How is your party? Please sharing with us. Thanks. :-P
[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

男爵府

我個仔既生日會係呢個星期日, 開完之後上黎講講, 不過預左實混亂架啦!

大宅

國民生產總值:3648

我岩岩係麥記開完PARTY,成110人左右,真係幾累,但我個女都好開心囉,因為收到咁多禮物,麥記D姐姐都好好,派左都有5個服務我地,不過時間真係唔係好夠,我地book埋A和B場,頭搭尾都係2個鐘,真係唔係好夠,我唸人多都係係CLUB HOUSE開好D,起碼唔駛趕住交場。 都最緊要係我個女佢好開心!咁點都值得,因為唔係我老公搞,所以我老公都冇唸過咁多人,佢同我講好似做外父咁.HA HA!

男爵府

我個生日會終於完滿結束啦! 統計過大人細路連埋d工人真係大約有接近100人! 我都係兩個鐘頭 "完事"! 其實個場佢都預早30分鐘比我佈置, 走果時又超左20分鐘, 只有兩個字型容今次既mission, 就係 "想死!" hahaha

因為想同每一位來賓最少影一張相, 有d又大合照, 所以兩個鐘頭內真係不停影相影相, 好讓對guest, 對個仔, 對自己有d交代。

野食無疑係預少左, 因為下午茶時段3pm to 5pm, 人人都食曬lunch黎, 夠唔夠食d人都不太介懷, 野飲就岩岩好, 真係乜都清曬咁滯, 蛋糕3磅每人象徵式食下, 都算OK! 有人話d到會好食, 有人話個蛋糕好食, 但我就乜都冇食過, 只係飲左兩啖野飲...

至於玩遊戲, 真係唔好提~~ 我原本旨意我姑奶兩個女攪惦架啦, 點知臨時姑奶唔舒服, 成家都冇黎, 所以遊戲果度我都係播隻VCD, 玩下傳汽球, London bridge咋, 玩唔夠10分鐘就要切蛋糕, 有個小朋友仲問我, 可唔可以玩耐d? 真係唔係幾好意思。 不過我預備左好多佈置既汽球, 臨時都可以囉番落黎比佢地玩, 佢地都好開心。

我直頭忙到連禮物都唔記得派, 本身買左d貼紙諗住每人一張都完全唔記得左! 好彩最後都將禮物派曬比佢地, 如果唔係佢地散曬都唔知點算! 至於d貼紙, 幾十張最終都要退番比間shop, 換過其他野。

不過我個仔都好合作, 叫佢影相就影相, 叫佢講乜就講乜, 兩個鐘頭影左50幾張相, 平均每兩分鐘影一張....你話忙到係咪癲左?

大宅

國民生產總值:3515

Umi,
我上年係藍田個間只有6x人已經有點負荷唔到!??!請問你在那間分店開可以容納110人?

Mummy,
請問你係那裡開呢個party?另外你寫"好彩最後都將禮物派曬比佢地, 如果唔係佢地散曬都唔知點算!"你意思是否將人地送黎o既禮物送返出黎比大家呀?
世上只有媽媽好,我就係一個好媽媽啊 :)

男爵府

車路士,

我派禮物既意思, 係我準備左每人一份小禮物做紀念比小朋友, 並唔係將人地送黎既禮物再送番出黎。 你做呢行, 見過唔少生日會架喎, 乜人地冇咁做咩? 麥記都每人一份麥記禮物仔啦。 我o係杏花新城既船仔度開生日會。

大宅

國民生產總值:3648

車路士,

我係用左兩個場,A場由1點開始到2點半,B場由1點半到3點囉, 所以咪可以夠位囉,我係荃灣街士街個間,個度d姐姐都好後生和幾靚女,我問d朋友佢地都話service 都好好,我呢個party只計小朋友已經有47個,咁你話如果計埋大人我唸都唔少野(我唸唔只110人),但都夠坐囉,d朋友都話我個場好大,因為差唔多佔左全個麥記既一半地方,只係覺得1.5鐘真係唔係好夠.但我咁樣頭搭尾都有兩個鐘玩囉.

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.