心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好矛盾..

覺得揍囡囡好困身,好想要返d自由
又唔捨得比奶奶揍,但亞囡越來越痴身,再唔比人跟下手我就道道都唔駛去
請賓賓又太貴,都唔知點算 :-( :-(

男爵府

好媽媽勳章

Re: 好矛盾..

我個囡囡10個月重係痴身到行開一陣都唔得,本身我媽咪都有幫手湊,但到左3個月時,我家姐有左咁我媽唯有去我家姐度(美國),剛剛1月初先回來,足足6個月,BB唔係好跟我亞媽,訓一定要痴我,而家就好D,有時都肯跟爸爸,我試過返媽咪度訓,但我一行開囡囡就喊,攪到我想死,因為一般BB6個月開始認人,所以妳要帶她去多公園見多D人就唔怕生保!如果妳個女重細,就唔好抱咁多,否則第時抱小D都唔得....鳴....鳴!!!
[url=][/url]

男爵府

joan121
我同你既case都一樣,本來頭囡囡出世頭4個月
我家姐都有幫我手揍,亞囡都肯跟佢,但因為我家姐有左bb
所以唔可以幫我揍喇,而家亞囡日又對住我夜又對住我,
夜晚連佢爸爸佢都唔跟,係都要見到我先唔喊...
我怕有時我真係要去d地方帶唔到佢去,我想搵個人幫我睇一陣都唔得咋 :-(

大宅

我個仔咪又係, 成個少爺咁, 當我係磅友咁,
行開一步都唔得, 小小事就大大聲聲喊, 唔俾我做第二樣野
淨係要陪佢玩, 最慘就接埋大少放學後, 兩個一齊煩我
所以我同老公講明佢遲返我就唔煮飯.
根本煮唔到 ! :-|

別墅

Dear venusma,.

我諗你一定要囡囡習慣對妁多些人, 好似我的兒子一樣, 2 years old let him go to nursery. 多参加課外活動, 不要什麼都怕他唔掂, 其實細佬仔只要父母不在身旁, they can handle everything.

男爵府

HEE:
呢幾日我做左個實驗就係特登行開
等亞囡同我家姐姐夫獨處
冇扭計之餘仲好開心
但一見到我又扭抱,又要呢樣個樣
我發覺佢見我唔到冇咁扭計
但我唔係寵佢既人,我會打佢,會鬧佢,但佢都好扭我
:-( :-( :-(

洋房

venusma 寫道:
HEE:
呢幾日我做左個實驗就係特登行開
等亞囡同我家姐姐夫獨處
冇扭計之餘仲好開心
但一見到我又扭抱,又要呢樣個樣
我發覺佢見我唔到冇咁扭計
但我唔係寵佢既人,我會打佢,會鬧佢,但佢都好扭我
:-( :-( :-(

venusma,
這個階段的小朋友係咁ga, 唔關你縱唔縱佢問題,係成長必經階段,我個仔現在2歲7個月,都係好痴我,不過我係在職媽咪,佢由我番到屋企就痴到睡覺, 所以開心咁面對佢這個階段, 遲多幾年你想佢痴你都幾難了

別墅

Dear venusma,

我諗所有小朋友都一樣的. 好高興你用個方法去証明, 他們都只是扭媽咪計.

Even my boy is the same. Although he went to the camp when he is six. 佢一定可以處理好多問題, look like a independent boy.

但係一見到我, 都扮哂野.

所以我會時常多稱讚他, 好似幾有效.俾佢見多啲人, 俾佢make some more decision.

首頁

尾頁

跳至