意見反饋
義工

嬰兒醫護 今日: 7|主題: 77753

飲奶後掃風

民房

國民生產總值:32

飲奶後掃風

bb飲奶後掃風經常都不能吐出風,請問各位媽咪有什麼辦法?另外bb到幾時才不用掃風?? ?-( ?-(
各位我係ChingChing囡囡24/11/2004於威爾斯親皇醫院出世 24/11 3.69kg ;29/11 3.69kg ;17/12 4.7kg(連衫);28/12 5.08kg ;29/01 6.69kg 身高59cm;05/03 7.55kg 身高64cm:roll:

男爵府

國民生產總值:5277

好媽媽勳章

Re: 飲奶後掃風

妳要抬高個頭,谷起手心拍落去,唔得的話,輕輕搖擺他數下再拍,應該可以的,有D老人家話無mug所為,咁我諗住拍到1歲.

珍珠宮

國民生產總值:34425

好媽媽勳章 醒目開學勳章

hello chingching1124

我個囡囡都係叫chingching呀。不過就大過你囡囡成4個月。

我個囡囡初初都係成日掃唔到風架,令到我好鬼擔心。你試下將你囡囡個身坐直d先掃啦,咁會好小小呀。

大宅

國民生產總值:1753

好媽媽勳章 BK Milk勳章 2016畫展勳章

my daughter's name ChingChing too, just 2 days younger than yours.
如果掃唔到風, 試下將你囡囡個身坐直 for around 15 min, and if you want to lie her down, remember turn her to right side, it will 落格 easily.

Hazel just turned 2 years old on 26 Nov.

民房

國民生產總值:32

謝謝兩位chingching ma ma,等我試下先.因為掃唔到風佢會好易嘔奶同好多屁屁放. :lol:
各位我係ChingChing囡囡24/11/2004於威爾斯親皇醫院出世 24/11 3.69kg ;29/11 3.69kg ;17/12 4.7kg(連衫);28/12 5.08kg ;29/01 6.69kg 身高59cm;05/03 7.55kg 身高64cm:roll:

男爵府

國民生產總值:5053

hi chingching1124,

我個小b與你個bb同年同月日出世ka

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.