親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

去溫哥華$2900???

想一家大小四人easter去溫哥華, 剛問到一間叫佳盈旅遊坐大韓只需$2900, 要在韓國轉機等3粒鈡, 好平呀, 因坐直航要成6800呀, 平咁多, 轉機都掣. 想明天去book, 想問大家有什麼直得留意呀, 唔該各位.

伯爵府

好媽媽勳章

Re: 去溫哥華$2900???

Cammy

你要小心遇上會否是一些無良店舖. 你可問清楚他的航班資料, 有什麼限制, 最後出票日期等. 然後再去些大旅行社問價, 看看價錢是否差不多, 如相差太遠, 就多數有問題. 你應與相同的航班或其他航空公司需要轉機的航班去比較. 向學聯買機票也不錯的, 他們有不少平機票, 經營手法亦正當. 不妨一問.

大宅

唔該晒, kittymama提醒, 我即刻check埋學聯, 同一班機但要$4320呀, 問的野全部一樣, 點解差咁遠ga? 差成本1400一張, 有冇問題呢? 請比意見?

伯爵府

好媽媽勳章

Cammy

相差咁大, 我會覺得有些問題, 你可以再問清楚他們, 是否有些優惠做緊, 所以咁平. 如果純粹係因為要轉機, 這個原因好像牽強了點. 搭日航夠要轉機喇, 又唔好見咁平. 大韓並不是差的航空公司, 我個人較喜歡轉機添, 可以中途鬆

大宅

漏講一樣, 就係學聯可以係電話留位, 3日內比錢confirm, 但呢間就一定要親身去比錢做booking.

別墅

Cammy,

有可能是group ticket or 當妳比左訂然後話沒有平價的class, 要妳比多此$$. $$又唔可以退!

別墅

我諗你最好問清楚, 或者真接問佢地點解可以咁平, 去vanconver既機票真係無乜可能咁平.

大宅

知道啦. 我都問左我細侄女, 佢係旅行社做, 佢幫我check都話冇可能咁平, 多數會落訂到時話冇位個隻. 於是佢話幫我做, 同學聯一樣價, 4300. (因我一路以為我細侄女係cathy pacific做, 原來最近轉左去旅行社做. 早知一早問佢啦. anyway, 唔該晒各位.

首頁

尾頁

跳至
熱門主題