母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2020勳章

餵人奶成日口乾

我生完之後就好口乾至到而家第18DAY,
我一直餵人奶,其實係咪同餵人奶有關架?
搞到我E家不停飲水,咁樣正唔正常呀??

大宅

Re: 餵人奶成日口乾

係呀, 餵奶係會成日口乾, 特別係剛餵完, 所以要飲多d水

別墅

yes, me too.
you need to drink more water ka....
esp. just after you breastfeed your baby. :-P
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;53/st/20040521/n/Chloe/k/023c/age.png

子爵府

我每次餵之前同餵之後都會飲一杯水, 就算睡前飲了第二朝都不會眼腫, 餵人奶真係消耗好多水.

[img align=left]http://www.pau.com.hk/liwood/IMG_0764.gif[/img]Liwood Ma Ma [url=liwood.pau.com.hk/gallery]MyBB Album[/url] [email protected]

公爵府

2020勳章

ic,thx all mum,
我而家不停飲水,唔理會唔會眼腫,因為湊仔唔夠訓,基本上隻眼都腫到咩咁.

別墅

餵奶真係要飲好多水架!我坐月頭3個月,媽咪就成日煲紅棗水俾我,唔計每日4-5碗湯,我仲可以日半飲一大壺.
旻旻體重:20.11.03 - 3.275kg height - 49cm5.12.03 - 3.65kg22.12.03 - 4.66kg6.1.04 - 5.3kg27.1.03 - 6kg 21.2.04 - 6.59kg27.4.04 - 8.4kg   height - 66cm29.5.04 - 8.68kg24.7.04 - 9.31kg7.9.04 - 9.7kg    height - 73.4cm13.11.04 - 10.38kg28.12.04 - 10.5kg   height - 76.5cm28.12.04 - 我識行啦  :lalala:17.12.05 - height - 87.5cm

大宅

easonkinki 寫道:
我生完之後就好口乾至到而家第18DAY,
我一直餵人奶,其實係咪同餵人奶有關架?
搞到我E家不停飲水,咁樣正唔正常呀??

係正常架.
至愛巧沛B既 Blog : http://hk.myblog.yahoo.com/kitqinghypy-happyhome

大宅

Yes, me too. Need to drink more water daily.
愛 是 恆 久 忍 耐 、 又 有 恩 慈 . 愛 是 不 嫉 妒 . 愛 是 不 自 誇 . 不 張 狂 .  不 作 害 羞 的 事 . 不 求 自 己 的 益 處 . 不 輕 易 發 怒 . 不 計 算 人 的 惡 .  不 喜 歡 不 義 . 只 喜 歡 真 理 .  凡 事 包 容 . 凡 事 相 信 . 凡 事 盼 望 . 凡 事 忍 耐 。   愛 是 永 不 止 息 ...

複式洋房

It's very normal and I always drink a lot: water, milk, juice, soup...etc. Water is the major ingredients in milk!!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊