意見反饋
義工

親子旅遊 今日: 326|主題: 149429

我想帶2個仔去日本,一個三歲另一個歲半,是否跟團好過自由行?

大宅

國民生產總值:4653

2018勳章

我想帶2個仔去日本,一個三歲另一個歲半,是否跟團好過自由行?

伯爵府

國民生產總值:16977

Re: 我想帶2個仔去日本,一個三歲另一個歲半,是否跟團好過自由行?

1拖2 我寧願等佢地再大d先去lu~

大宅

國民生產總值:2079

Re: 我想帶2個仔去日本,一個三歲另一個歲半,是否跟團好過自由行?

我諗你係2拖2!

我就係2拖2.
去旅行2拖2大人都好辛苦,不過辛苦得黎都好開心既! 我地一家四口去親旅行都係首選自由行,他他條條heahea下. 所以去既景點只及旅行團既十分一,但就食住一流. :mrgreen:

大宅

2018勳章

係2拖2.但我和先生是路癡怕好麻煩.

:lol:

男爵府

國民生產總值:5151

自由行

民房

國民生產總值:40

我和2個仔都是自由行去東京,北海道和漢城.第一次和2個仔一齊去北海道,大仔4歲,細仔才1歲.

和2個仔自由行係辛苦D!但做多些預備工夫應該無問題!日本其實好易去!因為交通算好方便.不識路問路人或酒店的人都會教你.

2boysmom

伯爵府

國民生產總值:16977

jess1123 寫道:
係2拖2.但我和先生是路癡怕好麻煩.
:lol:

自由行,其實最緊要係之前有冇足夠時間去plan,同埋有冇充足心理準備je~

如果妳而家都已經怕麻煩,又或者妳都係想去d大路野,冇乜特別要求,就不如跟團lu~

去旅行,但求玩得開心,咁妳覺得邊樣自己同家人會開心d?特別係老公,因為自由行,而妳地又帶2個,老公角色好重要架~

我之前自由行,老公返工都已經冇乜時間,全部都係我預先plan好哂,去到有乜特發野如5知點行點去,就會由老公睇地圖,我再提供我之前law

大宅

2018勳章

thanks you !!

大宅

國民生產總值:4714

你真叻! 有勇氣帶兩仔去玩, 不過想請教, 1歲的 BB 如何安排食物. 因為我都想帶兩仔去玩.

大宅

2018勳章

我細仔早晚一支奶,而我想帶些麵或通粉再煲.預防佢不喜歡吃,及帶啲包,因我細仔愛食其他雜食(如麵/包,在家也不是吃一碗飯ar )!!

大宅

國民生產總值:4714

咁你玩得開心 oD 啦.

大宅

2018勳章

thanks !!!!

別墅

國民生產總值:705

jess1123,

我上次同1 1/2yrs 的仔仔去日本時只是帶奶粉及can congee(gerber), 而沒有帶些麵或通粉. 因supermarket 可買帶些麵包, 其次, 仔仔可食烏東, 軟飯等. 所有can congee(gerber)原封不動帶返HK.

玩得開心的話

大宅

2018勳章

thanks so much !!

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.