心聲留言

跳至

首頁

尾頁

別墅

好煩,好唔開心,好驚...

我爸爸有前列腺發大,要做手術.
醫生幫佢驗左血,而家等報告.
好驚會係癌.要星期五先g,
d時間過得好慢,,,,,,,,,
好辛苦.

別墅

Re: 好煩,好唔開心,好驚...

生老病死,人生必經.
你我都一樣會經過的.何需過濾?
珍惜眼前人,來得實際.
願主祝福你爸爸.
Our Baby is 2 years old

別墅

DorothyBBB

我都g生老病死,人生必經.
我都成日咁同人話,但到自己屋企人
就唔係話得咁而

別墅

如果發現得早,都可以做手術架.
唔洗驚下,堅強的面對,可能並唔係你想像咁差呢.
無法啦,全球咁污染.你話啦,我地呢一代可能更差呢!都唔知第時d仔女要面對咩world,你話啦,咁我地係咪已好好多呢?你爸爸享受好的空氣和水耐過我地呢.

Our Baby is 2 years old

別墅

唔好咁啦, 情況唔一定咁惡劣架... 你太擔心反而嚇親佢啦.

別墅

多謝大家關心,我係爸爸面前好似當無事咁
仲同佢講無事o架喎,唔使驚呀,.

大宅

SHAN1226,

你好!

明白你的心情,因為6年前我亦有相若的體會,面對父親重病,心是痛,口難言,一心只是希望用盡方法把他的病冶好!
對著父親只會隱瞞他的病情,因為實在害怕觸動他的不安。亦因為這樣的迴避,因此很多事情都避而不談,現在亦成我最大憾事...

或許自己年紀漸長,也明白生生死死是人生必經的歷程,深感與家人共聚的可貴。多交談,多傾聽,對病人是無限的慰藉....如果有可能我願我可再依在爸爸的身邊,握著他的手,在他耳邊說"我愛你"。

祝你爸爸早日康復!

toffeeli

首頁

尾頁

跳至