意見反饋
義工
[2004年或之前] 給奶奶照顧BB的Weekend Mummy !!

民房

國民生產總值:27

給奶奶照顧BB的Weekend Mummy !!

Hello !!

請大家交換給奶奶照顧BB的意見!
大家會等BB幾大先接回家?

:-P

版主

國民生產總值:132401

玩具勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

Re: 給奶奶照顧BB的Weekend Mummy !!

我個B去托兒所O架... 不過我諗通常都係讀書先返屋企 (我自己細個麻麻湊到我5歲)

大宅

國民生產總值:2697

我原本都係比奶奶照顧bb既Weekend mama黎咖, 不過實在太掛住個囡, 唔想返工成日望星期六放下晝自己湊返bb, 所以由今個星期一開始我自己湊返bb過夜la.

大宅

國民生產總值:1083

TO: 利太

敢早上由誰照顧? 晚上會否好辛苦??

大宅

國民生產總值:2697

OnOnKo

我係早上6點半就帶bb返奶奶到 (住得近, 推bb車返去), 之後放工返奶奶到食飯, 奶奶會幫bb沖埋涼, 之後8點返屋企, bb around 10點到食奶, 之後就訓天光咖啦, 到左早上6點我就起身幫bb換片同埋餵奶, 之後又帶返bb去奶奶到.

由於bb夜晚大覺訓, 所以都ok咖, 只係夜晚我札醒時我會望下佢同埋摸下佢手仔頸背夠唔夠暖. 雖然bb有時會5點幾喊一兩聲, 但係我一比奶咀佢佢就會繼續訓咖啦.

民房

國民生產總值:27

利太,

聽你講,你奶奶好似揍阿B揍得幾好喔?

男爵府

國民生產總值:6147

我奶奶星期一至五日頭上我屋企揍小b, 我地放工返去之後佢就返屋企囉.

別墅

國民生產總值:762

baby_kawaii 寫道:
我奶奶星期一至五日頭上我屋企揍小b, 我地放工返去之後佢就返屋企囉.

我同你差唔多呀^0^
我奶奶住我格離幢樓,朝朝7點上我屋企揍我個b到夜晚係佢度食完飯就揍返個b返屋企~星期一至六都係咁樣!!
按圖可以進入小世世的網站o(≧v≦)o

男爵府

國民生產總值:5488

baby_kawaii 寫道:

我奶奶都係咁,因為我番得早,六點幾就出門口,而佢住得遠(藍田來馬鞍山)八點先到,所以我請了個菲傭幫手,夜晚我地會自己湊番,bb會等我地番來先沖涼,因為呢個係佢好enjoy的時間.
我的大寶貝喜悅晴朗  我的小寶貝光明喜樂
我的編織作品溫暖牌  

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.