意見反饋
義工

論盡家傭 今日: 22|主題: 127529

你地放唔放心比工人同bb 沖涼

侯爵府

國民生產總值:20956

好媽媽勳章

你地放唔放心比工人同bb 沖涼

大家傾下牙 

男爵府

國民生產總值:9747

Re: 你地放唔放心比工人同bb 沖涼

我個囡個多月大時,印印才到.我都即時叫佢同囡囡沖涼,但我睇住佢沖囉.佢不知幾熟手.我自己是第一胎,我都好怕同軟林林的bb沖涼.我就睇咗幾日,之後就不用睇了.不過我的同事個仔現在都8個月大,都唔放心交比工人沖涼.自己放工返去同佢沖,我心諗要工人來做咩呀?

複式洋房

國民生產總值:469

我個b是工人同佢沖, 因為我生完唔想掂生, 條腰又倦.
而工人有對又肥又強而有力的手臂, 所以就交左俾佢, 我在側邊幫手撥水, 等阿b唔駛涷親.
現在已沖了一個月, 都無問題.

等待驗證會員

國民生產總值:204

Almaz 寫道:
我個囡個多月大時,印印才到.我都即時叫佢同囡囡沖涼,但我睇住佢沖囉.佢不知幾熟手.我自己是第一胎,我都好怕同軟林林的bb沖涼.我就睇咗幾日,之後就不用睇了.不過我的同事個仔現在都8個月大,都唔放心交比工人沖涼.自己放工返去同佢沖,我心諗要工人來做咩呀?

唔......我大女4.5years and 細女4個月,都係我自己同佢地沖的......我都係唔放心交比工人....不過我係唔駛番工既....
同埋我諗係我自己太緊張law....我d屋企人都有咁話我架!!!

noniki

水晶宮

國民生產總值:68006

of course not.

子爵府

國民生產總值:12949

工人質素,第1次做工唔好.有經驗你又ok,同埋 放工又夜比工人沖都ok.

大宅

國民生產總值:1092

No. Never. Because I am worried about they don't have sense to adjust the right temperature of water.

男爵府

國民生產總值:7229

好媽媽勳章 醒目開學勳章

無法,一定要,小b要日頭沖,我買左隻水溫鴨,熱左有顯示,凍左就無計,唯有叫佢一定要用暖水!我而家日日睇住佢demo,早排就陪月demo俾佢睇,遲下我番工就只有佢,唯手用埋webcam睇實!

別墅

國民生產總值:894

我放工晚晚自己同個女沖涼, 有時累就由老公幫手, 沖左十四個月, 亦無諗過要俾工人沖, 除左放唔放心既問題, 就係我覺得沖涼係好重要既親子時間, 因為有身體接觸, 同埋你唔可以分心同時做其他野, 又可以有好多野玩.

大宅

國民生產總值:1098

囡囡2個月倒就比工人同佢沖涼,不過次次我都睇住架,因為都係唔係咁放心。

大宅

國民生產總值:1141

絕對唔放心
:-P

該用戶已被刪除

男爵府

國民生產總值:6064

gavial 寫道:
我放工晚晚自己同個女沖涼, 有時累就由老公幫手, 沖左十四個月, 亦無諗過要俾工人沖, 除左放唔放心既問題, 就係我覺得沖涼係好重要既親子時間, 因為有身體接觸, 同埋你唔可以分心同時做其他野, 又可以有好多野玩.

i agree with u, my bb also 14 months

子爵府

國民生產總值:12523

我都係咁諗, 我好鐘意同bb沖涼, 我堅持每晚自己幫bb沖涼, 好開心。
工人咪叫佢較水, 準備好衫, 抺地等濕碎野囉!
gavial 寫道:
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結,因此閣下簽名檔內容已被刪除。

男爵府

國民生產總值:5076

我會自己同乖女沖. (除非好夜返.)

因沖涼時隨了可作親子活動外, 亦可審視小朋友身體有否受傷的最好時間.

而且, 自己同 bb 沖會乾淨 d, 而工人姐姐沖佢會 "拿西" d !

子爵府

國民生產總值:12106

我工人做左年幾都唔知有無同我個b沖超過3次涼, 個工人對冷暖好似無物感覺, 餐餐調既水溫都唔同, 不過手細ok. 加上我好鐘意同bb沖涼, 可親子又可成機睇睇身體有無問題, 我老公都好鍾意同bb沖, 所以我地放工就輪流同bb沖涼, 但遲少少就要將沖涼重務交比老公或工人, 因我而家已經有左6,7個月身孕.

珍珠宮

國民生產總值:41995

我工人幫我個女沖涼, 都okay.好主動,不用我操心, 我反而冇她廿細心

複式洋房

國民生產總值:297

me too !
我都係自己同個仔沖...都沖左成20個月啦

夏天屋企好熱, 我就俾姐姐下晝同仔仔沖1次, 等仔仔可以舒舒服服去午睡...........
^^ 寫道:
我會自己同乖女沖. (除非好夜返.)

因沖涼時隨了可作親子活動外, 亦可審視小朋友身體有否受傷的最好時間.

而且, 自己同 bb 沖會乾淨 d, 而工人姐姐沖佢會 "拿西" d !

大宅

國民生產總值:3821

最初都唔想,
但個時要返工,
&天氣涷又想bb中午沖,
維有比佢試吓,
我訓練佢囉...

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.