育兒好物

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

卡洛塔妮羊乳片

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 卡洛塔妮羊乳片

我女有食開佢的羊奶粉好好呀, 佢D敏感少左好多冇發過啦, E家佢食少左奶餐數, 我都有比佢食埋羊奶片。
可以係藥房, 健怡坊, sogo, uny, citysuper, 新世界&西田

伯爵府

I son also taking it. I can't see any improvement actually. However, I'm keeping to give him 卡洛塔妮羊乳片. I bought in 藥房 $65

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

suilangmui 寫道:
PARROTMUM,

請問你覺得羊奶片對增磅有冇效呢? 因為我個仔細你個女十幾日到, 但係而家都係得8.2kg.

我女食羊奶粉多D, 奶粉會直接吸收多D, 你可以好似我溝羊奶, 你仔比較輕左D, 因為我女係早產, 佢的磅數係跟番04年2月BB計, 佢都有成8.1kg喎, 你可以試下, 羊奶粉唔係肥仔奶只係令佢吸收好同胃口好, 有胃口自然就肥啦 :mrgreen:

禁止訪問

水晶宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我都同PARROTMUM一樣都有比餐羊奶同奶片仔仔食, 真係都幾好ka..重都有d, 但明顯d肉地係結實左..羊奶片我當獎賞比仔仔, 佢乖就比佢食..佢好like ka..我自己食過都唔覺好so

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

suilangmui:
羊奶的營養一定唔會少過牛奶, 仲多左d其他(不過我唔記得係咩), 食羊奶就一定可以令抗敏力大增, 對bb係最大好處, 而且我女老師都話d肉結實先係最好, 樣肥唔係最重要, 肉實又重得好咪得囉

別墅

parrotmum:
請問這隻羊奶粉不是最細個都要一歲才飲得嗎? 我見到那隻幼童羊奶粉是一歲以上.你是否等BB一歳才給她飲呢?因為我想幫BB全轉羊奶粉, 他現在四個月飲開日本雪印, 便惟有等到一歳囉... 你是否這樣的呢?可以兩溝嗎, 兩溝會不會不太好呢?又點溝法呢?幾時可以開始溝呢?是否也要差不多近一歳呢?

男爵府

我囡囡食左羊奶粉一個星期多dd ,每日只係食一餐,其他時間食返原先的奶粉。
佢之前咳左個幾月,初初係傷風咳,後尾傷風好返就變成敏感乾咳。中西醫都睇過晒,又煲野飲都斷唔到尾。
食左羊奶粉,又食埋猴棗末(純果隻),而家卒之唔咳喇!
係咪羊奶粉的功勞我唔敢講,但最大的好處係,羊奶唔 so 唔甜,聞落仲好香(比囡囡食的野我一定自己試過先),囡囡勁鍾意。佢飲原先的奶粉係要迫o既,飲羊奶就肯自己渣住個樽。
我諗等佢食晒原先的奶粉的存貨,我就轉全日羊奶。

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

bosophie 寫道:
parrotmum:
請問這隻羊奶粉不是最細個都要一歲才飲得嗎? 我見到那隻幼童羊奶粉是一歲以上.你是否等BB一歳才給她飲呢?因為我想幫BB全轉羊奶粉, 他現在四個月飲開日本雪印, 便惟有等到一歳囉... 你是否這樣的呢?可以兩溝嗎, 兩溝會不會不太好呢?又點溝法呢?幾時可以開始溝呢?是否也要差不多近一歳呢?

我女食的牌子有0-1歲的, 不過初生奶粉唔可以advertising所以你唔知, 羊奶粉罐上寫明可以溝牛奶的, 我女三個半月開始食溝, 初初羊奶一spoon, 而家就1:1lu, 你係咪睇第二種羊奶, 因為好似得karihome係有初生奶粉

大宅

咕怪媽媽,
請問係邊可以買到羊奶粉呢? 我係sogo見過, 不過就貴到買唔起.
你買果隻, 幾大罐, 同幾錢呢?
因為我都想同阿女將豆奶轉羊奶.
至愛巧沛B既 Blog : http://hk.myblog.yahoo.com/kitqinghypy-happyhome

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

now 最平係健怡坊買, promote緊大罐$246 :mrgreen:
我女食完d 雪印stock 都會轉全羊奶

別墅

Thank you parrotmum...
But I have 10 cans Beanstalk wo...
If I know earlier, I won't order too much Beanstalk la...惟有等佢飲得七七八八先啦.

男爵府

我囡囡都係食卡洛塔妮,見過 city supper 有得賣。
我響藥房買 @$250/can, not sure 900g or 1000g。
I suggest 您打電話去總代理 (Tel: 2578-7080) 問佢地羅 d sample 試下先 (事關價錢都唔平,萬一唔岩就無謂曬$)。

Qing 寫道:
咕怪媽媽,
請問係邊可以買到羊奶粉呢? 我係sogo見過, 不過就貴到買唔起.
你買果隻, 幾大罐, 同幾錢呢?
因為我都想同阿女將豆奶轉羊奶.

大宅

唔該晒~~~~~
至愛巧沛B既 Blog : http://hk.myblog.yahoo.com/kitqinghypy-happyhome

大宅

suilangmui,

天天真係輕咗d, 我都覺得綽楠瘦, 但上次抱完天天, 覺得天天仲輕. 你可以俾d sample佢試吓先, 如果佢鍾意飲你先買啦, 因為都幾貴架. 綽楠而家都有飲, 都係溝佢平時d奶粉飲架. 但係其實你都唔洗太擔心佢既體重, 因為你都好瘦, 可能佢似你一樣咁瘦呢. 有無問過醫生既意見?

大宅

我係葵芳德仁藥房買大罐裝$200/罐~
Stephanie

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

suilangmui :
你頭幾次係要比少少加落佢平時D奶度習慣D味呀 :idea:

首頁